TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Le Bargy, Charles Reginald

Geboortedatum:
1 september 1893 (Guernsey/Channel Isles, Verenigd Koninkrijk)
Overlijdensdatum:
25 oktober 1980
Dienstnummer:
J5559
Nationaliteit:
Brits (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Lieutenant Charles le Bargy is een veteraan uit beide wereldoorlogen. Hij was tijdens de Tweede Wereldoorlog actief in de mijn-opruiming.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Petty Officer
Eenheid:
Render Mines Safe (RMS), Royal Navy
Toegekend op:
15 augustus 1941
Voor dapperheid en onverschrokken plichtsbetrachting.
Distinguished Service Medal (DSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Petty Officer
Eenheid:
Render Mines Safe (RMS), Royal Navy
Toegekend op:
16 juni 1942
Voor dapperheid en onverschrokken plichtsbetrachting.

--
In september 1941 werd een torpedo-machine (een apparaat waar de Italianen in gespecialeerd waren) op 4.57 meter diepte in de St. George's Bay in malta, en Lt. Cdr W.E. Hiscock werd de taak opgelegd om de bom te ontmantelen. De berging bleek vol met risico's, mede door de mogelijke aanwezigheid van booby-traps en het gebrek aan informatie over het vuurmechanisme en wat er zou gebeuren als explosieve kop van het lichaam gescheiden werd. Terwijl Lt Cdr Hiscock en zijn assistent, onderofficier le Bargy bezig waren met de bom, begon de klok-mechanisme te lopen en het was alleen maar te danken aan hun koele vastberadenheid en vaardigheid dat de operatie succesvol werd volbracht. Lt Cmdr Hiscock werd postuum geŽerd met de George Cross (Lt.Cdr Hiscock en zijn vrouw werden gedood in Malta toen hun huis op 15 februari 1942 een voltreffer van een bom kreeg) en onderofficier le Bargy een George Medal, als erkenning voor hun diensten als "Render Mines Safe '(RMS) operaties.

George Cross en Medal werden door de Commander-in-Chief Mediterranean in november 1941 goedgekeurd.
George Medal

Bronnen

Foto