TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Lilley, Ernest Thomas

Dienstnummer:
2660913
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Ernest Lilley diende als commando tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
No. 3 Commando, 168th Regimental Combat Team, 34th Infantry Division "Red Bull", U.S. Army
Toegekend op:
26 november 1942
Uitgereikt voor:
Operatie Torch
Aanbeveling:
Deze N.C.O. raakte geïsoleerd en werd door de vijand gevangen genomen toen hij terugkwam van een aanval op het vliegveld van Berka in mei 1942. Hoewel hij totaal ongewapend was slaagde hij er vervolgens in zijn bewaker te verrassen en te wurgen en geheel alleen naar het rendez vous terug te keren. Hij heeft zich onderscheiden door zijn grote koelbloedigheid en moed bij andere aanvallen. Er wordt verzocht, details van deze operaties niet te publiceren vanwege het geheime karakter ervan.
Military Medal (MM)
Rang:
Acting Warrant Officer 1st Class (Waarnemend Vaandrig 1e Klasse)
Eenheid:
South Staffordshire Regiment
Toegekend op:
1 januari 1952
Aanbeveling:
Lilley werd in september 1950 aangesteld als R.S.M. van deze eenheid en gedurende een aanzienlijke tijd voor zijn benoeming voerde hij de taken van Acting R.S.M. uit onder moeilijke omstandigheden die verband hielden met het overnemen van zijn benoeming. Hij bracht deze periode op uiterst vindingrijke wijze door.
R.S.M. Lilley heeft bij de S.A.S. gediend vanaf de oprichting ervan in 1941. Hij heeft een imposante staat van dienst en werd onderscheiden met de Military Medal wegens opmerkelijke dapperheid in het veld en met dit opmerkelijke voorbeeld heeft hij in hoge mate bijgedragen aan de reputaatie die S.A.S. troepen tijdens de oorlog hebben gevestigd.
Zijn naam is een legende in het regiment en sinds zijn aanstelling tot R.S.M. van het 21st S.A.S. Regiment zijn zijn kwaliteiten van tact, begrip en onwankelbare trouw, gepaard aan vasthoudendheid van onschatbare waarde geweest in een eenheid die de rol van de S.A.S. combineert met de oude tradities van de Artists Rifles en die bestaat uit mannen die niet alleen representatief zijn voor alle korpsen van de landmacht maar ook van andere diensten en landen waaronder een groot aantal oud-officieren.
Hij heeft de moeilijke taak van R.S.M. van een TA eenheid magnifiek uitgevoerd en blijft een voorbeeld voor alle rangen. Ik adviseer daarom nadrukkelijk dat hem de BEM wordt toegekend vanwege zijn opmerkelijke diensten voor het regiment.
British Empire Medal (BEM & EGM)

Bronnen

Foto