TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bunker, Paul Delmont

Geboortedatum:
7 mei 1881 (Alpena/Michigan, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
16 maart 1943 (Taiwan)
Begraven op:
Amerikaanse Oorlogsgraven West Point
Vak: VI. Rij: A. Graf: 11.
Dienstnummer:
0-1897
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Colonel (Kolonel)
Eenheid:
59th Coast Artillery Regiment, Philippine Department, U.S. Army Forces in the Far East (USAFFE), U.S. Army
Toegekend op:
1944
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, heeft het genoegen een Army Distinguished Service Medal postuum toe te kennen aan Colonel (Coast Artillery Corps) Paul Delmont Bunker (ASN:(0-1897), United States Army, wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten verleen aan de Regering van de Verenigde Staten in een positie met grote verantwoordelijkheid in Fort Mills, Corregidor op de Filippijnen van 8 december 1941 tot 6 mei 1942.
Als commandant van de kustverdediging in de Baai van Manilla hield Colonel Bunker zijn troepen in een staat van onmiddellijke paraatheid om aanvallen van vijandelijke marine eenheden af te slaan. Naast het gebruikelijke functioneren van de wapens onder zijn commando viel hij herhaaldelijk vijandelijke doelen aan land op beide overs van de Baai van Manilla aan waarmee hij aanzienlijk bijdroeg aan de defensieve operaties van de mobiele landstrijdkrachten. Colonel Bunker toonde moedig en onophoudelijk plichtsbesef bij het leiden van de activiteiten van zijn batterijen en bij het houden van toezicht op reparaties van door vijandelijke bombardementen veroorzaakte schade. Met zijn inspirerende leiding handhaafde hij gedurende de hele campagne een hoog moreel en efficiëncy binnen zijn commando.

War Department, General Orders No. 8 - Postuum toegekend
Distinguished Service Medal - Army (DSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Colonel (Kolonel)
Eenheid:
59th Coast Artillery Regiment, Philippine Department, U.S. Army Forces in the Far East (USAFFE), U.S. Army
Aanbeveling:
Colonel (Coast Artillery Corps) Paul Delmont Bunker (ASN:(0-1897), United States Army, werd door de Japanners gevangen genomen na de val van Corregidor op de Filippijnen op 6 mei 1942 en werd gevangen gehouden tot aan zijn dood in gevangenschap omstreeks 7 september 1943.

Postuum toegekend
Prisoner of War Medal

Bronnen