TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Zimmerman, Wayne Clifton

Geboortedatum:
15 januari 1897 (Wadena/Minnesota, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
23 december 1983
Begraven op:
Arlington National Cemetery
Vak: 6. Graf: 9547-4.
Dienstnummer:
0-12346
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Colonel (Kolonel)
Eenheid:
17th Infantry Regiment, 7th Infantry Division "Bayonet", U.S. Army
Toegekend op:
1943
Uitgereikt voor:
Operatie Landcrab
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, heeft het genoegen een Distinguished Service Cross toe te kennen aan Lieutenant Colonel (Infantry) Wayne Clifton Zimmerman (ASN: 0-12346), United States Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend als bevelvoerend officier van het 17th Infantry Regiment, 7th Infantry Division, in actie tegen vijandelijke Japanse troepen in de periode van 16 mei tot en met 2 juni 1943 op het eiland Attoe, Territory of Alaska.
Colonel Zimmerman nam het commando over een infanterie regiment op zich nadat de vorige commandant in de strijd gesneuveld was. Zijn uitdrukkelijke aanwezigheid en agressieve geest werden al gauw merkbaar in de bataljons onder zijn commando. Met totale minachting voor eigen veiligheid leidde hij zelf vooruit geschoven eenheden over een moeilijke pas waar zijn regiment enkele dagen was opgehouden. Deze actie van persoonlijke moed en leiderschap herstelde het vertrouwen en aanvalslust bij zijn commando die danig geschokt waren door verliezen in de strijd en de blootstelling aan extreem weer. Hij bleef zijn troepen vanuit frontposities leiden onder vuur van vijandelijke artillerie, mitrailleurs en kleine wapens.
Hoewel assisitenten om hem heen gewond raakten bleef hij op zijn ver vooruitgeschoven positie en leidde herhaalde aanvallen totdat de vijandelijke troepen vernietigd waren. Zijn heldhaftige houding en zijn voortdurende aanwezigheid bij zijn gevechtseenheden in de frontlinie vormden een stimulans voor de strijdlust van zijn troepen, ondanks de vele dagen van strijd, het slechte weer, het bergachtige terrein en de grote afstanden. Zelf leed hij aan bevriezing en gezwollen voeten, iets wat hij voor zijn mannen verborgen hield. Zijn koelbloedigheid en helder denken onder vuur, zijn leiderschap en zijn niet aflatende plichtsbesef met weinig of geen rust waren een inspriratie voor allen. Zijn voortdurende aanvallen lieten de vijand geen rust of kans op ontsnapping; de vijandelijkheden werden daardoor aanzienlijk bekort wat weer veel Amerikaanse levens redde.
Lieutenant Colonel Zimmerman’s dappere leiding, zijn persoonlijke moed en vurig plichtsbesef vormen een voorbeeld voor de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten van Amerika en strekken hem, de 7th Infantry Division en de Landmacht van de Verenigde Staten tot de hoogste eer.

Headquarters, U.S. Army Troops, APO 726 (Attu Landing Force), General Orders No. 31
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Colonel (Luitenant-kolonel)
Eenheid:
17th Infantry Regiment, 7th Infantry Division "Bayonet", U.S. Army
Aanbeveling:
Aan Lieutenant Colonel (Infantry) Wayne Clifton Zimmerman (ASN: 0-12346), United States Army, is een Legion of Merit uitgereikt wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten aan de Regering van de Verenigde Staten als bevelvoerend officier van het 17th Infantry Regiment, 7th Infantry Division, van 1942 tot 1945.

Legion of Merit - US Military

Bronnen

Foto