TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Klocko, Richard Phillip "Dick"

Geboortedatum:
26 februari 1915 (Dunkirk/New York, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
19 april 2011 (Hilton Head Island/South Carolina, Verenigde Staten)
Begraven op:
United States Military Academy Post Cemetery
Vak: X. Rij: A. Graf: 13.
Dienstnummer:
AFSN: 1327A/ASN: 0-20608
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Colonel (Luitenant-kolonel)
Eenheid:
350th Fighter Group, U.S. Army Air Forces
Toegekend op:
1943
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, heeft het genoegen een Silver Star toe te kennen aan Lieutenant Colonel (Air Corps) Richard Philip P. Klocko (ASN: 0-20608), United States Army Air Forces, wegens dapperheid in actie als piloot en bevelvoerend oficier van 350th Fighter Group, ter ondersteuning van de 1st Armored Division. Op ** februari 1943 onderscheidde Lieutenant Colonel Klocko zich in een actie tegen een gewapende vijand. Onder een vijandelijke luchtaanval en zwaar vuur van de grond wierp hij een bericht af naar ingesloten grondtroepen om hun poging tot ontsnappen te leiden. Deze actie had tot gevolg dat er ongeveer 450 offcieren en manschappen bevrijd werden. De moed, dapperheid en volledige minachting voor eigen veiligheid van Lieutenant Colonel Klocko zijn de hoogste lof waardig en zijn in overeenstemming met de beste tradities van de strijdkrachten.

Headquarters, 1st Armored Division, General Orders No. 1
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Colonel (Luitenant-kolonel)
Toegekend op:
1945
Aanbeveling:
Lieutenant Colonel (Air Corps) Richard Philip P. Klocko (AFSN: 1327A/ASN: 0-20608), United States Army Air Forces, werd op 24 februari 1943 door de Duitsers in Noord-Afrika gevangen genomen terwijl hij een speciale missie boven de vijandelijke linies uitvoerde. Hij werd in Duitsland krijgsgevangen gehouden tot aan zijn bevrijding in april 1945.
Prisoner of War Medal
Rang:
Colonel (Kolonel)
Toegekend op:
17 augustus 1956
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, heeft het genoegen een Legion of Merit toe te kennen aan Colonel Richard Philip P. Klocko (AFSN: 1327A/ASN: 0-20608), United States Air Force, wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten in een positie van grote verantwoordelijkheid aan de Regering van de Verenigde Staten als plaatsvervangend chef van de Staf Operaties en daarna als chef van de staf Headquarters, United States Air Force Security Service, van 30 augustus 1954 tot 15 juni 1956. Gedurende die periode hebben Colonel Klocko’s prestaties een bijzondere en blijvende invloed gehad op het succes van de missie van dit commando en op de veiligheid van de Verenigde Staten. Zijn energieke toepassing van de juiste technieken had een spectaculaire toename en een meer effectieve leiding van de talloze activiteiten van dit commando tot gevolg. Zijn uitstekende vertoon van professionele kennis, de vastberaden uitoefening van zijn functies en zijn grote loyaliteit aan het commando hebben Colonel Klocko en de Amerikaanse Luchtmacht tot grote eer gestrekt.

Department of the Air Force, General Orders No. 49
Legion of Merit - US Military
Rang:
Brigadier General (Brigadier)
Toegekend op:
25 oktober 1961
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, heeft het genoegen een Bronze Oak Leaf Cluster in plaats van een tweede Legion of Merit toe te kennen aan Brigadier General Richard Philip P. Klocko (AFSN: 1327A/ASN: 0-20608), United States Air Force, wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten in een positie van grote verantwoordelijkheid aan de Regering van de Verenigde Staten als Commander, 6900th Security Wing, United States Air Force Security Service, van 6 juli 1956 tot 12 augustus 1960. In die periode hebben de inspanningen van Generaal Klocko een bijzondere invloed gehad op de ontwikkeling op de organisatie en het operationele concept voor de missie van de United States Air Force Security Service in het hele Europese werkgebied. Zijn professionele kennis, zijn deskundige planning en zijn dynamisch leiderschap hebben Generaal Klocko en de Amerikaanse Luchtmacht tot grote eer gestrekt.

Tweede LoM als Bronze Oak Leaf Cluster ontvangen
Legion of Merit - US Military
Periode:
Vietnam Oorlog (1955-1975)
Rang:
Major General (Generaal-majoor)
Toegekend op:
15 oktober 1965
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, heeft het genoegen een Air Force Distinguished Service Medal (Army Design) toe te kennen aan Major General Richard Philip P. Klocko (AFSN: 1327A/ASN: 0-20608), United States Air Force, wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten in een positie van grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten als Commander, United States Air Force Security Service, van 1 september 1962 tot 15 oktober 1965. Onder Generaal Klocko’s dynamische en krachtige leiding, uitvoerende macht en initiatief, voldeed de Air Force Security Service aan zijn wereldwijde verplichtingen, en zelfs meer dan dat, voor het verstrekken van strategische informatie, onontbeerlijk voor de nationale veiligheid. In een periode van voortdurende crises was Generaal Klocko met zijn sublieme vaardigheid als commandant, zijn professionele kennis en zijn plichtsbesef verantwoordelijk voor belangrijke verbeteringen in de respons van zijn commando op activiteiten van de United States Air Force die van belang waren voor de Verenigde Staten. Generaal Klocko’s significante prestaties bij deze belangrijke taak komen overeen met de hoogste niveaus van optreden en tradities van de militaire dienst en strekken hem en de United States Air Force tot grote eer.

Department of the Air Force, Special Order GB-285
Distinguished Service Medal - Air Force
Periode:
Vietnam Oorlog (1955-1975)
Rang:
Major General (Generaal-majoor)
Toegekend op:
14 juli 1967
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, heeft het genoegen een tweede Bronze Oak Leaf Cluster in plaats van een derde Legion of Merit toe te kennen aan Major General Richard Philip P. Klocko (AFSN: 1327A/ASN: 0-20608), United States Air Force, wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten in een positie van grote verantwoordelijkheid aan de Regering van de Verenigde Staten als Commander, U.S. Air Force Security Service van 1 november 1965 tot 2 juli 1967. De bijzonder opmerkelijke prestaties van Generaal Klocko en zijn toegewijde bijdragen in dienst van dit land strekken hem en de United States Air Force tot de hoogste eer.

Department of the Air Force, General Orders No. 247
--
Derde LoM als Bronze Oak Leaf Cluster ontvangen
Legion of Merit - US Military
Periode:
Vietnam Oorlog (1955-1975)
Rang:
Lieutenant General (Luitenant-generaal)
Toegekend op:
12 juli 1971
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, heeft het genoegen een Bronze Oak Leaf Cluster in plaats van een tweede Air Force Distinguished Service Medal toe te kennen aan Lieutenant General Richard Philip P. Klocko (AFSN: 1327A/ASN: 0-20608), United States Air Force, wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten in een positie van grote verantwoordelijkheid aan de Regering van de Verenigde Staten als directeur van de Defense Communications Agency, van 15 november 1967 tot 31 augustus 1971. Bij deze belangrijke taak resulteerden de krachtige leiding, zijn voorbeeldig vooruitziende blik en de onvermoeibare inspanningen, voortdurend getoond door Generaal Klocko in belangrijke bijdragen aan de efficiëncy en het succes van de Defense Communications Agency bij het nakomen van haar wereldwijde verplichtingen. Het Defense Communications System omvat de leiding en werking van alle lange-afstand verbindingen van de Departementen van Landmacht, Luchtmacht en Marine. Generaal Klocko leidde persoonlijk het ontwerpen en toepassen van strategische commando- en controle systemen van groot nationaal belang die nu het National Command Authorities en het Departement van Defensie van moderne en geavanceerde verbindingssystemen voorzien. De bijzonder opmerkelijke prestaties van Generaal Klocko culmineren in een lange en opmerkelijke loopbaan in dienst van zijn land en strekken hem en de United States Air Force tot grote eer.

Department of the Air Force, Special Order GB-445
--
Tweede DSM als Bronze Oak Leaf Cluster ontvangen
Distinguished Service Medal - Air Force
Air Medal (AM)

Oak Leaf Cluster
Air Medal (AM)
Periode:
Vietnam Oorlog (1955-1975)

Oak Leaf Cluster
Air Medal (AM)

Oak Leaf Cluster
Army Commendation Medal (ARCOM)

Oak Leaf Cluster
Army Commendation Medal (ARCOM)

Bronnen

Foto's