TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Griffith, Bennie Willis, Jr.

Geboortedatum:
1921
Overlijdensdatum:
1988
Dienstnummer:
0-1321032
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

?: Staff Sergeant;
?: 2nd Lieutenant;
?: 1st Lieutenant;
?: Captain;
1954: Major.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Company A, 324th Infantry Regiment, 44th Infantry Division, U.S. Army
Toegekend op:
24 maart 1945
Purple Heart
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Intelligence and Reconnaissance Platoon, 324th Infantry Regiment, 44th Infantry Division, U.S. Army
Toegekend op:
9 april 1946
Aanbeveling:
Wegens waardevolle diensten in het kader van militaire operaties als Platoon Leader, Intelligence and Reconnaissance Platoon, 324th Infantry Regiment, 44th Infantry Division, van1 februari tot 1 mei 1945. First Lieutenant Griffith toonde grote agressiviteit en een hoog peil van leiderschap. Voortdurend in de voorste gelederen van zijn peloton leidde hij persoonlijk de activiteiten waar de actie het meest kritiek was; zijn mannen inspirerend tot een hoog niveau van enthousiasme. Met zijn voorbeeld van moed en buitengewoon plichtsbesef tegenover groot persoonlijk gevaar droeg hij aanzienlijk bij aan de successen van zijn peloton in een strijd die hem en de strijdkrachten van de Verenigde Staten tot grote eer strekten.
Bronze Star  Medal (BSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Company G, 234th Infantry Regiment, 44th Infantry Division, U.S. Army
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika, onder de bepalingen van
Executive Order 9419 van 4 februari 1944, heeft het genoegen een Bronze Oak Leaf Cluster in plaats van een tweede Bronze Star Medal toe te kennen aan First Lieutenant (destijds Second Lieutenant) Bennie W. Griffith, Jr, 01321032, 324th Infantry Regiment, wegens voorbeeldig optreden in het gevecht tegen een gewapende vijand op of omstreeks 3 januari 1945 op het Europese strijdtoneel.

Tweede BSM als Bronze Oak Leaf Cluster ontvangen
Bronze Star  Medal (BSM)
Periode:
Koreaanse Oorlog (1950-1953)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
301st Communication Reconnaissance Battalion, X Corps, U.S. Army
Aanbeveling:
Captain Bennie W Griffith, 01321032, Infantry, United States Army. Captain Griffith, Operations Officer, 301st Communication Reconnaissance Battalion, wordt voorgedragen wegens waardevolle diensten in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand in Korea gedurende de periode van 12 maart tot 7 oktober 1953. Captain Griffith onderscheidde zich door het verlenen van uiterst waardevolle diensten als officier operaties van 301st Communication Reconnaissance Battalion. Hij toonde professionele vaardigheid, technische kennis en vooruitziende planning bij de coördinatie van de inlichtingen activiteiten binnen zijn bataljon. Captain Griffith reorganiseerde de operaties van het Division Liaison Detachment om een betere methode voor het verkrijgen van inlichtingen te krijgen en het verkorten van de tijd nodig om de informatie aan de G-2s van de divisie door te geven, hetgeen leidde tot een nauwere samenwerking tussen de detachementen de divisie staven end G-2 staf van het X Corps. Zijn grote professionele vaardigheden en zijn bekwame uitvoering van zijn taken droegen direct bij aan de bevordering van de missie van de Verenigde Naties in Korea. De waardevolle diensten, door Captain Griffith verleend in deze periode strekken hem en de strijdkrachten tot grote eer.

Derde BSM als tweede Bronze Oak Leaf Cluster ontvangen
Bronze Star  Medal (BSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
27th Technical School Squadron, U.S. Army Air Corps

Ondertekend door Commanding Officer Emmertz, Captain Air Corps.
Good Conduct Medal - Army
Periode:
Koreaanse Oorlog (1950-1953)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
U.S. Military Advisory Group to the Republic of Korea (KMAG), U.S. Department of Defense, U.S. Government
Aanbeveling:
De uitvoering van uw taken bij de United States Military Advisory Group voor de Republiek Korea in de periode van 15 oktober 1948 tot 12 januari 1950 is prijzenswaardig. In de afgelopen periode diende u als regimentsadviseur voor diverse regimenten van de Koreaanse 5de divisie. In die tijd vormde u het Koreaanse 4de en 20ste regiment om van groene rekruten tot getrainde en vaardige gevechtseenheden. Dank zij uw enthousiasme, uw ijver en uw professionel deskundigheid zijn de eenheden die u hebt geadviseerd op een zeer opmerkelijke manier gegroeid. Zeer bijzonder waren uw diensten tijdens de Yosu opstand in oktober 1948 waarbij u groot initiatief , tactische vaardigheden en een hoge graad van ijver heeft getoond bij het versnellen van de aanvoer van voorraden naar de slagvelden en het toezicht houden op de vestiging en werking van een tactische commandopost van het Koreaanse leger. Uw goede adviezen, ijver en professionele prestaties van de missie van deze groep ..[?]
Army Commendation Medal (ARCOM)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
US Army Reserve Training Center Richmond
Toegekend op:
1954
Armed Forces Reserve Medal
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
American Campaign Medal
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Airborne Training Command

Student and Instructor Glider School Airborne Training Command, Rome, Italy
Gliderpilot Wing

Bronnen

Foto