TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Naden, John Wilfred

Overlijdensdatum:
26 juli 1942 (Bunschoten, Nederland)
Begraven op:
Oorlogsgraven van het Gemenebest Oud-Leusden (Rusthof)
Vak: 13. Rij: 4. Graf: 53.
Dienstnummer:
124730
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

124730, Pilot Officer (Obs) John Wilfred Naden, 12 Squadron, Royal Air Force Volunteer Reserve.

Geboren 20 mei 1912, zoon van winkelier (heren-outfitters), Jonas Henry en Eliza, (nee, Hilder), Naden, van 93, Byrons Lane, Macclesfield. Wilfred had een oudere broer Arthur Henry en een jongere zus Hilda.
Hij werd opgeleid aan de Mill Street en Central Schools en aan de Manchester
Technische school. Daarna diende hij zijn artikelen bij de heren John Clayton Ltd, Builders and Contractors, Sunderland Street, Macclesfield. Direct voor de oorlog maakte hij deel uit van de staf van de Prudential Assurance Company.
Aansluiten bij de R.A.F. als vrijwilliger op 30 juni 1940. Hij klom op tot de rang van Sergeant-Observer, in welke hoedanigheid hij vele operationele vluchten maakte, en ontving al snel zijn aanstelling als Pilot Officer. Hij was verbonden aan Bomber Command en nam deel aan de viercijferige aanvallen op vijandelijk land. Het was tijdens een operatie naar Duisburg, Duitsland, die om 00.14 uur was opgestegen vanuit Binbrook, dat zijn Wellington, Z8591, zwaar werd beschadigd door luchtafweergeschut en de controle over de Nederlandse kustlijn aan het IJsselmeer verloor dat hij crashte. De bemanning sprong eruit, maar John stierf; Zondag 26 juli 1942 30 jaar oud.

Pilot Officer, John Wilfred Naden is begraven op de Algemene Begraafplaats van Amersfoort (Oud Leusden), Utrecht, Nederland. C.W.G.C. Ref: - Perceel 13. Rij 4. Graf 53.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen