TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hart, David Lloyd

Geboortedatum:
7 juli 1917 (Montreal/Quebec, Canada)
Overlijdensdatum:
27 maart 2019 (Montreal/Quebec, Canada)
Dienstnummer:
D.24017
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

David Lloyd Hart meldde zich op 7 september 1939 in Montreal voor militaire dienst.
Hart, die na de oorlog register-accountant werd, bleef in dienst en klom op tot de rang van Lieutenant-colonel van de Army Signal Reserve voordat hij in 1965 eervol ontslag kreeg. In 1976 werd hij bevorderd tot honorair Lieutenant-colonel van het 712 (Montreal) Communications Squadron en in 2013 werd hij bevorderd tot honorair Colonel van het 314th Signals Regiment, gelegen in de Royal Montreal Regiment kazerne in Westmount, Quebec.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
"B" Wave Set, 4th Canadian Infantry Brigade, 2nd Canadian Infantry Division, British Army
Toegekend op:
2 oktober 1942
Uitgereikt voor:
Operatie Jubilee
Aanbeveling:`
Tijdens de operatie bij Dieppe op 19 augustus 1942 bediende Sgt Hart de B Wave Set HQ 4 Cdn Inf Bde aan boord van LCT 10. Ondanks het feit dat LCT 10 onder zwaar granaatvuur lag dat aanzienlijke schade aanrichtte en veel gewonden veroorzaakte, bleef Sgt Hart rustig op zijn post en bleef in verbinding met Force HQ gedurende de hele operaratie waardoor hij een aanzienlijke bijdrage leverde aan het behaalde succes. Zijn kalmte onder vuur tijdens het blijven uitvoeren van zijn taken maakten hem tot een opvallend voorbeeld voor zijn mannen. Het plichtsbesef van Sgt Hart werd nogmaals benadrukt bij zijn terugkeer naar Engeland door zijn inspanningen voor het reorganiseren van zijn sectie, een taak die hij zonder oponthoud uitvoerde tot zijn officier terugkwam uit het hospitaal.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto