TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Crossman, Raymond M.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Battery C, 456th Parachute Field Artillery Battalion, 505th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division "All American", U.S. Army
Toegekend op:
20 augustus 1943
Uitgereikt voor:
Operatie Husky
Aanbeveling:
Wegens dapperheid in actie als lid van Battery C, 456th Parachute Field Artilley Battalion, 82nd Airborne Division in actie op 10 juli 1943 op Sicilië. Captain Crossmann gaf een sectie van zijn batterij opdracht om de helling van de *** *** op te gaan en in het volle zicht van de vijand en onder zwaar vuur het vuur te openen op een vijandelijke bunker die zware verliezen veroorzaakte. De bunker werd met 3 schoten verwoest. Gedurende de hele actie was deze officier tussen zijn mannen, hij corrigeerde hun vuur en keek uit naar andere doelen. Het kalme optreden en de grote moed onder vuur van Captain Crossmann bleek een aanmoediging voor zijn mannen wier dappere actie dit keer een beslissende factor bleken in het vertragen van de vijandelijke aanval.

Headquarters, 82d Airborne Division, General Orders No. 29
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Uitgereikt voor:
Operatie Overlord
Aanbeveling:
Wegens opmerkelijke prestaties in het kader van militaire operaties tegen de vijand in de periode van 10 juni tot 4 juli 1944 in Frankrijk. Captain Crossmann, dienend als verbindingsofficier tussen de artillerie en diverse infanterieregimenten regelde de ondergeschikte verbindingsofficieren en vooruitgeschoven waarnemers voor de infanteriebataljons, leidde hun inspanningen en hield toezicht op het handhaven van hun verbindingen. Het uitvoeren van deze taak vereiste dag en nacht zijn aandacht en zijn blootstelling aan vrijwel voortdurend vuur omdat hij nooit in reserve lag maar altijd naar ongeacht welk regiment werd gestuurd dat in de frontlinie lag. Met zijn plichtsbesef, een voorbeeld van de hoogste idealen van de landmacht, stelde hij zijn artilleriebataljons in staat maximale vuursteun aan de infanterie te leveren.
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto