TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Frost, Laurence Hugh

Geboortedatum:
22 juli 1902 (Fayetteville/Arkansas, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
23 mei 1977 (Portsmouth/Virginia, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Commander (Kapitein-Luitenant-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Waller (DD-466), U.S. Navy
Toegekend op:
12 oktober 1943
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom tegen een gewapende vijand als bevelvoerend officier van de destroyer U.S.S. Waller (DD-466) tijdens operaties op de Solomoneilanden. Zijn schip nam deel aan de eerste bezetting van het eiland Vella Lavella op 15 augustus 1943 en vervolgens tijdens de versterking van het Amerikaanse garnizoen op Vella Lavella op 17 en 18 augustus. Hij begeleidde de konvooien die troepen, voorraden en uitrusting aanvoerden voor de bezetingsmacht. In die periodes was zijn schip onderhevig aan 3 aanvallen door duikbommenwerrpers en 2 torpedobommenwerpers. Door zijn moed, vasthoudendheid en vastberadenheid kwam hij met zijn schip zonder ernstige schade uit de strijd, voorkwam schade aan het konvooi en droeg aanzienlijk bij aan het succesvol voltooien van de missie door de hele strijdmacht. Zijn optreden paste binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Commander South Pacific: Serial 002124
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein-ter-Zee)
Toegekend op:
28 februari 1945
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van uitmuntende diensten aan de Regering van de Verenigde Staten als communicatieofficier in de staf van de Commander Aircraft, Central Pacific Force en Commander Forward Area, Central Pacific Force van 4 oktober 1943 tot 26 februari 1945. Onder zijn leiding werden communicatiesystemen opgezet en beheerd in de gebieden rond de Ellis, Gilbert en Marshalleilanden, de Marianen en de westelijke Carolinen die volledig voldeden aan de eisen van opeenvolgende amfibische campagnes. Met zijn uitgebreide technische kennis en opmerkelijke plichtsbesef was hij grotendeels verantwoordelijk voor het onderhouden van verbindingen op een schaal die ongeŽvenaard is in maritieme oorlogvoering. Zijn optreden paste binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Commander Force Area, Central Pacific: Serial 1645
Legion of Merit - US Military
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Commander (Kapitein-Luitenant-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Waller (DD-466), U.S. Navy
Toegekend op:
21 mei 1945
Silver Star Medal (SSM)
Aanbeveling:
Wegens opvallende dapperheid en onverschrokkenheid in actie als bevelvoerend officier van de destroyer U.S.S. Waller (DD-466), opererend als onderdeel van en Task Force tijdens een bombardement op Japanse vliegvelden en kustinstallaties in het gebied rond Vila-Stanhope op Kolombangara op de Britse Solomoneilanden in de nacht van 5 maart 1943. Terwijl ze door de Golf van Kula naar het doelgebied voer bracht de Task Force 2 vijandelijke destroyers tot zinken. Door zijn vaardige leiderschap en goede leiding over het scheepsgeschut droeg Commander Frost aanzienlijk bij aan het succes van het zeegevecht en aan de succesvolle voltooiing van het bombardement. Zijn moed vormde een inspiratie voor de officieren en manschappen onder zijn commando en paste binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Commander South Pacific: Serial 00472 (Tweede SSM als Gold Star op het lint ontvangen)
Periode:
Koreaanse Oorlog (1950-1953)
Rang:
Captain (Kapitein ter Zee)
Eenheid:
U.S.S. Manchester, U.S. Navy
Toegekend op:
4 juni 1952
Legion of Merit - US Military
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten aan de regering van de Verenigde Staten en aan de Verenigde Naties als bevelvoerend officier van de U.S.S. Manchester en als Task Element Commander bij diverse aanvallen met kanonnen zoals gewenst door de Commander, Task Force 77 en de Commander Task Force 95 in actie tegen vijandelijke troepen in Korea van december 1951 tot april 1952. Captain Frost voerde zijn taken met een gezond oordeel en vurig uit en leidde de eenheden van zijn groep bij diverse kanonaanvallen op vijandelijke troepen op zowel de oost- als de westkust van Korea.
Hij manoeuvreerde zijn diverse vlootonderdelen knap door mijnen en verboden wateren en controleerde en leidde het vuur van zijn schepen met volmaakte vaardigheid tegen vijandelijke versterkte posities en daarbij weerhield hij de vijand van het lanceren van succesvolle aanvallen op de frontlinies van de VN troepen, veroorzaakte veel schade aan en verwoesting van vijandelijke installaties en verstoorde de levering van vijandelijke zendingen essentiŽle voorraden aan het front. Met een goed inzicht bereidde hij lucht-zee reddingsmissies voor en voerde die ook uit met als resultaat dat de levens van twee eigen vliegers die boven vijandelijk gebied waren neergeschoten werden gered. Met zijn opmerkelijke professionele vaardigheden en plichtsbesef droeg Captain Frost bij aan het geslaagde insluiten van de Communistische troepen binnen hun eigen linies in Korea. Zijn optreden strekt hem en de Amerikaanse Marine tot grote eer.

Commander 7th Fleet: Serial 1354 (Tweede LoM als Gold Star en Combat V device op het lint ontvangen)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten, verleend aan de Regering van de Verenigde Staten in drie opeen volgende functies met grote verantwoordelijkheid als directeur van de Marine Inlichtingendienst, als directeur van de National Security Agency - NSA - en als commandant van het Potomac River Naval Command in de periode van mei 1956 tot juni 1964. Schout-bij-Nacht Frost leidde capabel en vaardig het inlichtingenwerk van de Marine in de moeilijke overgangsperiode van 1956 tot 1960; hij leidde het NSA door de cruciale jaren van opbouw en groei tussen 1960 en 1962 en van 1962 tot 1964 voerde hij het bevel over het Potomac River Naval Command in een tijd van groot gebrek aan kritieke steun voor het marinehoofdkwartier en nationale en hoofdstedelijke veiligheid in de regio Washington.
Schout-bij-Nacht Frost leidde de Marine Inlichtingendienst naar uitmuntende successen in een tijd van grote internationale spanningen; hij was de motor achter een gezamenlijke benadering van zaken betreffende nationale veiligheid; hij werd directeur van het NSA op een uiterst kritiek tijdstip in de Amerikaanse geschiedenis, zijn benoeming was destijds een van de meest vitale en gevoelige functies binnen de Amerikaanse regering en hij gaf inspiratie en leiding aan veiligheid en steun aan het complex van het nationale hoofdkwartier in de zetel van de regering in een tijd van grote behoefte aan nationaal leiderschap.
Zijn bijdrage aan goede organisatie en integratie van de Marine Inlichtingendienst met het NSA voor essentiŽle planning, operationele en commandofuncties binnen het Ministerie van Marine en de strijdkrachten op zee waren een unieke en blijvende bijdrage aan de voorbeiding en uitvoering van maritieme oorlogvoering en nationale toepassing van maritieme kracht. Gedurende deze periode van 1956 tot 1962 resulteerden zijn professionele vaardigheden, opmerkelijk leiderschap en moeizame persoonlijke inspanningen tot de oplossing van de crises rond Suez, Libanon en Cuba en waren een wezenlijke steun voor de nationale leiding bij het omgaan met andere crises van gelijke of grotere omvang.
Als commandant van het Potomac River Naval Command werkte Schout-bij-Nacht Frost nauw samen met de andere diensten bij het leggen van een solide basis onder de steun aan het nationale hoofdkwartier en de veiligheid van de federale hoofdstad in een periode van reorganisatie bij de marine en tijdens belangrijke gebeurtenissen als de ďvrijheidsmarsenĒ staatsceremonieŽn en eerbetoon en ceremonieŽn voor bezoekende hoogwaardigheidsbekleders. Hij toonde bijzondere vaardigheid en tact bij het regelen van de uitvaart van wijlen President Kennedy waarbij, op verzoek van de familie, de Marine de prominente tak van dienst was. Met zijn uitzonderlijk professionele, technische en persoonlijke kwalificaties heeft Schout-bij-Nacht Frost op deze drie terreinen: Inlichten, Veiligheid en Commando opmerkelijke diensten verleend aan de Verenigde Staten en hij heeft de leiders van de natie aanzienlijk bijgestaan bij het formuleren van doelmatig binnen- en buitenlands beleid; bezorgde de marine daarmee heel veel eer en hield de beste tradities van de Amerikaanse Marine hoog.
Distinguished Service Medal - Navy/USMC

Bronnen