TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Blandy, William Henry Purnell "Spike" (USN)

Geboortedatum:
28 juni 1890 (New York, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
12 januari 1954 (St. Albans/New York, Verenigde Staten)
Begraven op:
Arlington National Cemetery
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten, in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten als hoofd van het Bureau of Ordnance van 19 februari 1941 tot 9 december 1943. Tijdens de periode van intensieve voorbereiding voorafgaand aan onze deelname aan de oorlog en sinds het feitelijke begin van de vijandelijkheden heeft Schout-bij-nacht Blandy door een heldere blik en nauwkeurige analyse met succes plannen opgesteld en uitgevoerd voor de snelle uitbreiding van alle bevoorradingsactiviteiten die nodig zijn voor het voeren van een grootschalige maritieme oorlog. Onder zijn grondige en vindingrijke leiding werden organisatorische problemen deskundig opgelost en aan vitale bewapeningseisen voldaan met maximale efficiŽncy en minimaal oponthoud. Zijn krachtige initiatief en uitmuntende technische vaardigheden droegen aanzienlijk bij aan het groeiende effect van onze gecoŲrdineerde oorlogsinspanning en kwamen overeen met de beste tradities van de Amerikaanse marine.
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten, in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten bij de organisatie van en het bevelvoeren over de strijdgroep tijdens de amfibische landing op het door de Japanners bezette eiland Anguar in de periode van juli tot september 1944. Schout-bij-nacht Blandy toonde opmerkelijke vaardigheid bij het formerenm, trainen en inzetten van zijn troepen. Onder zijn leiding werd de aanval op Anguar tot een snel en volledig geslaagd einde gebracht. Zijn persoonlijker moed, vastberadenheid en uitmuntende leiding gedurende de hele periode kwamen overeen met de beste tradities van de Amerikaanse marine.

Deze medaille is verkregen in de vorm van een gouden ster voor op het lint van de eerste medaille.
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten, in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten toen hij het bevel voerde over een eskader dat betrokken was bij de aanval voorafgaand aan de invasie van het door de Japanners bezette Iwo Jima op de Vulkaaneilanden in de periode van 16 tot 19 februari 1945 en in de aanvallen voorafgaand aan de invasie van het door de Japanners bezette Okinawa Gunto, Nansei Shoto en de verovering van de Japanse eiland Kerama Retto in de periode van 25 maart tot 1 april 1945. Hij toonde een uitzonderlijk vermogen bij de voorbereiding, organisatie en inzet van zijn troepen en met zijn acties droeg hij aanzienlijk bij aan het succes van twee belangrijke operaties. Zijn persoonlijke moed, vastberadenheid en opmerkelijk leiderschap gedurende de hele periode kwamer overeen met de beste tradities van de Amerikaanse marine.

Deze medaille is verkregen in de vorm van een tweede gouden ster voor op het lint van de eerste medaille
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Rang:
Vice Admiral (Vice-admiraal)
Eenheid:
Joint Task Force 1, Pacific Fleet, U.S. Navy
Uitgereikt voor:
Operatie Crossroads
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten, in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten. Als commandant van Joint Task Force One tijdens Operatie Crossroads van 11 januari tot 1 november 1946 toonde hij een gezond oordeel, een brede visie en leiderschap en initiatief op het hoogste niveau bij het organiseren, voorbereiden en leiden van de gecombineerde strijdgroep van landmacht en marine tijdens Operatie Crossroads. Door zijn bezielende leiding en wijsheid verdiende hij het vertrouwen en de loyaliteit van een grote strijdgroep die niet alleen bestond uit militair personeel maar ook uit burgers. Hij voerde op grondige en perfecte manier een operatie van enorme omvang uit die van groot belang was voor de toekomstige verdediging van de Verenigde Staten. Zijn opmerkelijk optreden als commandant van de strijdgroep strekte de marine en het land voortdurend tot eer. Zijn persoonlijke moed, vastberadenheid en opmerkelijk leiderschap kwamen overeen met de beste tradities van de Amerikaanse marine.

Deze medaille is verkregen in de vorm van een derde gouden ster voor op het lint van de eerste medaille
Distinguished Service Medal - Navy/USMC

Bronnen