TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Schmidt, Harry

Geboortedatum:
25 september 1886 (Holdrege/Nebraska, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
10 februari 1968
Begraven op:
Fort Rosecrans National Cemetery
Vak: Q. Graf: 1533.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Rang:
Major (Majoor der Mariniers)
Eenheid:
2nd Brigade, U.S. Marine Crops
Toegekend op:
11 december 1929
Aanbeveling:
Wegens opmerkelijke diensten in het kader van zijn beroep van Brigade Intelligence Officer, Second Brigade, U.S.M.C. en belast met de burgerlijke betrekkingen tussen de Brigade en de regering van Nicaragua van 5 februari tot 9 december 1928 en als Brigade Operations Officer van 10 december 1928 tot 6 juni 1929. Gedurende deze hele periode opereerde de Second Brigade in de Republiek Nicaragua met het doel levens en eigendommen te beschermen en het herstellen van recht en orde in het verscheurde land. Ondanks grote obstakels op de weg naar een succesvol resultaat, bouwde Major Schmidt een effectieve inlichtingendienst op waarvan het werk van de grootste waarde was voor de Brigade in de planning en uitvoering van zijn operaties. Als Officier Operaties waren zijn adviezen aan de brigadecommandant met betrekking tot militaire operaties gekenmerkt door initiatief, een gezond inzicht en een grondige kennis van tactiek. De uitvoering van zijn taak als Civil Relations Officer was van een hoog niveau.

Authority - USMC Communiqué: 0865-1-3
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major General (Generaal-majoor der Mariniers)
Eenheid:
4th Marine Division "Fighting Fourth", U.S. Marine Corps
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten, in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten als bevelvoerend generaal van de 4th Marine Division en de noordelijke landingsmacht op het eiland Roi-Namur, Kwajalein atol op de Marshalleilanden van 31 januari tot 3 februari 1944. Met opmerkelijke professionbele vaardigheid en onvermoeibare inspanning vormde major general Schmidt zijn eenheden tot een uitmuntende gevechtseenbheid in voorbereiding op hun eerste oorlogsinzet. Tijdens de kritieke periode van de landing ging hij onbevreesd met zijn mannen aan land, vestigde zijn hoofdkwartier binnen 300 meter van de Japanse linies en nam het commando over zijn divisie op zich. Hij stelde zich voortdurend bloot aan intensief vuur van sluipschutters en leidde zijn troepen met dusdanige agressieve vastberadenheid en briljante tactische vaardigheid dat zijn onverschrokken troepen het eiland binnen 26 uur veroverden, daarbij de vijand zware verliezen toebrengend. De bezielende leiding van major generral Schmidt, zijn grote moed en ontembare vechtlust kwamen overeen met de beste tradities van de Amerikaanse marine.
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major General (Generaal-majoor der Mariniers)
Eenheid:
4th Marine Division "Fighting Fourth", U.S. Marine Corps
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten, in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten als bevelvoerend generaal van de 4th Marine Division tijdens de amfibische operatie voor de verovering van het door de Japanners bezette eiland Saipan van 15 juni tot 9 juli 1944 en als bevelvoerend generaal van het 5th Amphibious Corps en de noordelijke troepen en landingsmacht bij de aanval op en de verovering van het eiland Tinian van 24 juli tot 1 augustus 1944. Major general Schmidt, een agressief en krachtig leider en nauwgezet in zijn grondige voorbereiding op deze gevaarlijke operaties, zette zijn mannen onder intensief vijandelijk vuur aan land en door zijn vaardigheid in het gebruik en inzet van troepen en beschikbaar materiaal voor maximaal effect, droeg hij aanzienlijk bij aan het veiligstellen van deze vitale Japanse bases. Zijn uitmuntend organisatievermogen en zijn intensieve samenwerking met andere betrokken eenheden strekken hem en de Amerikaanse marine tot de hoogste eer.

Deze medaille is verkregen in de vorm van een gouden ster voor op het lint van de eerste medaille.
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major General (Generaal-majoor der Mariniers)
Uitgereikt voor:
Operatie Detachment
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten, in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten, dienend als commandant van de landingsmacht ter voorbereiding op en tijdens de aanval op en bezetting van het door de vijand bezette Iwo Jima op de Vulkaaneilanden van 19 februari tot 16 maart 1945. Onder vastberaden vijandelijke tegenstand en tegen unieke natuutrlijke defensie leidde major general Schmidt zijn troepen vaardig om het eiland te bezetten en te veroveren. Hij voerde de diverse eenheden onder zijn commando met briljante technische vaardigheid aan. Zijn gezonde oordeel, zijn opmerkelijke bestuurlijke capaciteiten en onwankelbare plichtsbesef kwamen overeen met de beste tradities van de Amerikaanse marine.

Deze medaille is verkregen in de vorm van een tweede gouden ster voor op het lint van de eerste medaille.
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major General (Generaal-majoor der Mariniers)
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten, in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten in de periode van 2 juni tot 31 december 1945.


Headquarters, U.S. Army Forces, Pacific, General Orders No. 137
Legion of Merit - US Military

Bronnen