TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fort Rosecrans National Cemetery

De National Cemeteries in de Verenigde Staten zijn in principe militaire begraafplaatsen, waar zowel oorlogsgraven, graven van militairen als graven van veteranen zijn. Ook echtgenotes of echtgenoten hiervan kunnen hier begraven worden, als ook personen waar een uitzondering voor wordt gemaakt. Daarnaast zijn er ook per staat speciale begraafplaatsen voor veteranen.

Fort Rosecrans National Cemetery bevat oorlogsgraven uit de Tweede Wereldoorlog en de oorlog in Korea. Ook zijn hier veteranen van de Wereldoorlogen en andere oorlogen hier begraven. In 2008 waren op de begraafplaats in totaal 96.626 graven.

Fort Rosecrans werd op 5 oktober 1934 een nationale begraafplaats. Op de begraafplaats ligt onder andere Generaal Holland McTyeire "Howlin' Mad" Smith, hij wordt gezien als de vader van de amfibische oorlogsvoering. Hij was commandant van de 5th Amphibious Corps en was betrokken bij de gevechten rond Attu, Kiska, Tarawa, Makin, Saipan, Tinian, Eniwetok en Kwajalein.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Lees meer (20)