TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Floege, Ernest F.

Geboortedatum:
6 januari 1898 (Chicago/Illinois, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
9 april 1996 (King George County/Virginia, Verenigde Staten)
Begraven op:
Arlington National Cemetery
Vak: 60. Graf: 1953.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Special Operations, Office of Strategic Services (OSS), U.S. Government
Toegekend op:
1944
Aanbeveling:
Wegens uizonderlijk heldendom in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij het O.S.S. in actie tegen vijandelijke troepen van juni 1943 tot maart 1944 in door de vijand bezet gebied. Tijdens deze periode zette Lieutenant Floege een verzetsbeweging in bezet Europa op om de dagelijkse operaties tegen de vijand uit te voeren en was hij betrokken bij de voorbereiding van van plannen ter ondersteuning van komende militaire operaties op het continent. De acties van Lt Floege op deze gevaarlijke missie, zijn persoonlijke moed en vurig plichtsbesef weerspiegelen de beste tradities van de Amerikaanse strijdkrachten en strekken hem, zijn eenheid en de Amerikaanse landmacht tot grote eer.

Headquarters, European Theater of Operations, U.S. Army, General Orders No. 38
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Office of Strategic Services (OSS), U.S. Government
Toegekend op:
11 april 1961
Uitgereikt voor:
Operatie Jedburgh
Silver Star Medal (SSM)
Aanbeveling:
Wegens dapperheid in actie in de periode van 5 mei tot 6 oktober 1944 als lid van het O.S.S. , afdeling Europa. Nadat hij boven bezet gebied was afgesprongen, leverde Captain Floege met zijn heldhaftige en opmerkelijke prestaties een onschatbare bijdrage aan de Geallieerde overwinning in Frankrijk. Gezocht en achtervolgd door de vijand wegens eerdere verzetsactiviteiten, bespoedigde Captain Floege met zijn agressieve voltooing van de uiterst gevaarlijke missie, het opzetten van een verzetsbeweging in door de vijand sterk bezet gebied, de bevrijding door de Geallieerden van dat land. Met ongebruikelijk en buitengewoon gevaar voor eigen leven leidde en bewapende hij een grote verzetsbeweging die vijandelijke troepen effectief wist te immobiliseren. In feitelijke gevechten tegen de vijand toonde Captain Floege voortdurend onbevreesde en onwankelbare moed en met volledige minachting voor eigen veiligheid leverde hij regelmatig gedurfde prestaties onder vijandelijk vuur. Met zijn persoonlijk voorbeeld van moedig heldendom en zijn dynamische leiding won hij het vertrouwen en de steun van verzetsorganisaties die een zeer strategisch gebied veroverden en met succes stand hielden tegen alle aanvallen door de vijand tot de komst van Geallieerde troepen. De moedige en dappere acties van Captain Floege gedurende deze gevaarlijke missie passen binnen de meest geliefde tradities van het Amerikaanse leger en strekken hem en de strijdkrachten tot grote eer.

Department of the Army, General Orders No. 12

Bronnen

Foto