TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wallace, Archibald Victor

Dienstnummer:
49831
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Rear Gunner, Pilot Officer Archibald Wallace maakte op op 11 juni 1943 deel uit van de bemanning van Handley Page Halifax JB785 (mede bemanning Pilot Officer George Racine Herbert, Sergeant Ernest Cassingham, Sergeant R. H. Makin, Flight Sergeant Francis Greenwood, Pilot Officer Sergeant Ronald Boone en Sergeant Frank Stewart ) op een missie naar Münster. Op de retourvlucht werd het toestel om 02.40 uur neergeschoten door Leutnant Werner Baake. Het toestel stortte neer bij Giessenburg in Nederland. Alleen Pilot Officer Wallace en Sergeant Makin lukte het om zich met hun parachute in veiligheid te brengen. Zij raakten krijgsgevangen. De overige bemanningsleden kwamen om het leven en werden in Crooswijk begraven.
Wallace gelukte het om met hulp van het verzet tot in Turnhout te geraken, waar hij op 19 juni 1943 gevangen werd genomen. Hij kwam terecht in Stalag IIIa en werd in mei 1945 door Sovjet troepen bevrijd.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen