TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Vliegeniersmonument Giessenlanden

Op zaterdagmiddag 2 mei 2015 heeft prof.mr. Pieter van Vollenhoven het Vliegeniersmonument in Giessenburg onthuld.

Het Monument herdenkt de bemanning van zes geallieerde vliegtuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn neergekomen op het grondgebied van de huidige Gemeente Giessenlanden. Van de 36 betrokken bemanningsleden zijn er 14 hierbij gesneuveld. Op het monument staan de voormalige gemeenten en informatie over de vliegtuigen en de bemanningsleden.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fedor de Vries
  • Foto's: Fedor de Vries

51.852517, 4.891722

Onthulling Vliegeniersmonument Giessenburg

mei2015

Onthulling Vliegeniersmonument Giessenburg

Op zaterdagmiddag 2 mei heeft prof.mr. Pieter van Vollenhoven rond 16.00 uur het Vliegeniersmonument in Giessenburg onthuld. Het monument herdenkt de de bemanning van zes geallieerde vliegtuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn neergekomen op het grondgebied van de huidige gemeente Giessenlanden. Van de 36 betrokken bemanningsleden zijn er 14 hierbij gesneuveld. Op het monument staan de voormalige gemeenten en informatie over de vliegtuigen en de bemanningsleden. Enkele uren voor de onthulling was op de plaats van het monument een fly-past van een Lancaster bommenwerper van de Battle of Britain Memorial Flight en een Spitfire, waarbij drie keer over het monument is gevlogen.

Lees meer

Lees meer (7)