TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Beacham, William John

Dienstnummer:
EX.5151
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Sergeant (Tijdelijk Sergeant der Mariniers)
Eenheid:
1st Heavy Anti-Aircraft Regiment, 21st Army Group, British Army
Toegekend op:
2 januari 1946
Aanbeveling:
Deze N.C.O. heeft tijdens de oorlog een uitstekende staat van dienst opgebouwd en heeft zich onderscheiden tijdens de Slag om Engeland, op Kreta, in het Midden-Oosten, op Ceylon, in India, tijdens de 'Diver' aanvallen in Engeland begin 1944 en uiteindelijk bij de B.L.A. in noord-Europa.
Sinds september 1944, tijdens de hele periode van mobiele inzet van zijn regiment in Frankrijk, België en Nederland. is hij een fraai voorbeeld geweest, niet alleen voor zijn eigen geschutsbemanningen maar ook voor iedereen met wie hij in contact is geweest. Ondanks de vele moeilijkheden en het slechte weer tijdens de winter campagne, heeft hij steeds zijn opgewekte geest op zijn mannen kunnen overbrengen.
Hoewel hij voortdurend in actie is geweest, in het veld of tijdens 'Diver' acties en bij de kustverdediging tegen dwergduikboten, heeft hij steeds tijd vrij gemaakt voor het welzijn van zijn troepen.
Met zijn onvermoeibare plichtsbesef, zijn vindingrijkheid en zijn initiatief onder de zwaarste omstandigheden is hij een inspiratie geweest voor allen die met hem in contact kwamen.
British Empire Medal (BEM & EGM)

Bronnen

Foto