TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Clark, Golland Lee

Geboortedatum:
2 december 1912 (Los Angeles/California, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
9 januari 1945 (op zee)
Vermeld op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Manila
Dienstnummer:
0-005615
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Major Glark voerde het bevel over de Headquarters Company, 1st Battalion 4th Marines tijdens de Slag om Corregidor in mei 1942. Hij kwam tijdens een Amerikaanse luchtaanval om het leven.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein der Mariniers)
Eenheid:
HQ Company, 1st Battalion, 4th Marine Regiment, Philippine Department, U.S. Army Forces in the Far East (USAFFE), U.S. Army
Toegekend op:
9 april 1942
Aanbeveling:
Wegens dapperheid in actie, dienend bij Company B, First Battalion, Fourth Marine Regiment, op Fort Hills op de Filipijnen, 25 maart 1942. Toen de barakken van de 92nd Coast Artillery (Philippine Scouts) in brand vlogen door een vijandelijk bombardement, voerden Captain Golland Clark en First Lieutenant Ralph Penick, leden van de First Battalion Staff, zonder acht te slaan op persoonlijk gevaar en terwijl er nog vijandelijke toestellen in de lucht waren, leden van de compagnie aan bij het onder controle krijgen van het vuur om te voorkomen dat gebouwen en installaties voor de verdediging in het gebied geheel zouden worden verwoest. De explosies van allerlei soorten munite in het gebied maakte het gevaar van de brandbestrijding nog groter.

Headquarters, Philippine Coast Artillery Command, General Orders No. 22
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor der Mariniers)
Aanbeveling:
Major Golland Lee Clark, Jr. (MCSN: 0-5615), United States Marine Corps, werd na de val van Corregidor op de Filipijnen op 6 mei 1942 door de Japanners krijgsgevangen gemaakt. Hij overleed in gevangenschap.

Prisoner of War Medal
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

1 campaign star
Asiatic-Pacific Campaign Medal
Rifle Expert

Bronnen