TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Amerikaanse Begraafplaats en Monument Manila

De Manila Amerikaanse begraafplaats en monument in de Filippijnen is ruim 152 hectare groot en is gelegen op een prominent plateau, zichtbaar vanuit oostenlijk, zuidelijk en westelijke richting. Het heeft de meeste Amerikaanse oorlogsgraven uit de Tweede Wereldoorlog, bij elkaar 17.202 man, waarvan de meeste hun leven gaven tijdens militaire operaties in Nieuw-Guinea en de Filippijnen. De grafstenen zijn onderverdeeld in 11 plotten die samen een circelpatroon vormen.

De kapel, een wit metselwerkgebouw dat verrijkt is met beeldhouwwerk en mozaÔek, staat dichtbij het centrum van de begraafplaats. Voor de kapel bevinden, op een breed terras, twee hemicycles. 25 mozaÔek kaarten geven de verrichtingen van het Amerikaanse leger in de Stille Oceaan, China, India en Burma weer. Op de rechthoekige Trani kalksteen pijlers, binnen de hemicycles, zijn de namen van 36.285 Amerikaanse vermisten vermeld. Rozetten markeren de namen van diegene die sindsdien teruggevonden zijn en geÔdentificeerd. De zegels van de Amerikaanse deelgebieden zijn in de vloeren van het monument gegraveerd. Vanaf dit monument heeft u een prachtig uitzicht over de laagvlakte naar Laguna de Bay en de bergen in de verte.

Op de begraafplaats is ook ťťn oorlogsgraf van het Gemenebest uit de Eerste Wereldoorlog. Ook dit graf heeft een Amerikaans kruis als grafsteen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

14.541383, 121.050133

Lees meer (360)