TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Cornwall, Paul Revere

Geboortedatum:
17 mei 1913
Overlijdensdatum:
3 maart 1991
Begraven op:
Arlington National Cemetery
Vak: 8-A. Rij: 9. Graf: 3.
Dienstnummer:
0-21156
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Battery D, 60th Coast Artillery Regiment (Anti-Aircraft), Philippine Department, U.S. Army Forces in the Far East (USAFFE), U.S. Army
Toegekend op:
5 oktober 1945
Aanbeveling:
Wegens opvallende moed en onverschrokkenheid in actie tegen de vijand als bevelvoerder van Battery D, 60th Coast Artillery Regiment (Anti-Aircraft), in actie op Corregidor op de Filippijnen op 12 april 1942. Toen een batterijstelling onder zwaar Japans artillerievuur en luchtaanvallen kwam, raakten diverse mannen gewond en gebouwen en munitie vlogen in brand. Zonder aan zijn eigen veiligheid te denken, kwam Captain Cornwall vrijwillig de gewonden te hulp hoewel vijandelijke granaten in het gebied bleven inslaan Hij bluste toen met succes branden in de gebouwen, in de stapels munitie en maakte de batterij weer gevechtsgereed. Met zijn opmerkelijke moed, helder denken onder vuur en bezielend leiderschap was Captain Cornwall het voorbeeld van de onverschrokken verdedigers van Corregidor.

Headquarters, U.S. Forces, Pacific, General Orders No. 225
Silver Star Medal (SSM)
Rang:
Colonel (Kolonel)
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van uitmuntende diensten aan de Regering van de Verenigde Staten op het hoofdkwartier U.S. Air Force, tussen 1955 en 1959.
Legion of Merit - US Military
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Aanbeveling:
Captain (Coast Artillery Corps) Paul Revere Cornwall (ASN: 0-21156), United States Army, werd na de val van de Filippijen in 1942 door de Japanners krijgsgevangen gemaakt en werd als zodanig vastgehouden tot hij aan het einde van de vijandelijkheden terugkeerde onder Amerikaans gezag.
Prisoner of War Medal

Bronnen