TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!
Spelregels:
 • Alleen inzendingen waarbij alle velden serieus zijn ingevuld worden in behandeling genomen.
 • De juiste antwoorden worden na het verstrijken van de deelnametermijn op deze website bekend gemaakt.
 • U mag maar 1 keer mee doen.
 • Per post- of huisadres mag maar ťťn keer aan de quiz deelgenomen worden.
 • Mensen die aan de vorige quiz hebben meegedaan, mogen ook aan deze meedoen.
 • De quiz loopt tot en met dinsdag 1 december 2020.
 • Medewerkers van STIWOT mogen meedoen, maar zullen de prijs niet kunnen winnen.
 • De winnaar is degene met de meeste antwoorden goed,
  indien er meerdere personen zijn, dan zal er een winnaar worden geloot.
 • De winnaar ontvangt de hieronder genoemde prijs.
De prijs:

In ‘Kerstmis onder vuur’ beschrijft Kevin Prenger de omstandigheden waaronder tijdens de Tweede Wereldoorlog kerst werd gevierd, door militairen, burgers en kampgevangenen. Te midden van het oorlogsgeweld bleef Kerstmis volgens de auteur een hoopvol baken van westerse beschaving. We mogen drie exemplaren verloten onder de deelnemers aan deze quiz. De goede antewoorden zijn allemaal te vinden op deze site. Wie alle vragen foutloos beantwoordt maakt automatisch kans. Deelnemen kan tot 1 december. De winnaars worden in de nieuwsbrief van december bekend gemaakt. Veel succes!
     
Algemene gegevens:
  Naam:
  Adres:
  Postcode:
  Woonplaats:
  Land:
  E-mail:
 
De quiz:
 
1. Tijdens de kerstdagen van 1943 voerden de Canadezen in het Italiaanse stadje Ortona een zware strijd tegen een gehard en goed getraind bataljon van de Duitse 1. Fallschirmjšger-Division. Om zich te beschermen tegen sluipschutters en mitrailleurbeschietingen maakten de Canadezen met explosieven gaten in de binnenmuren van huizen, zodat ze huis na huis konden veroveren zonder zich op straat te hoeven vertonen. Hoe noemden ze deze tactiek?
 
 
2. Gedurende de kerstperiode van 1941 logeerde de Britse premier Winston Churchill in het Witte Huis bij de Amerikaanse president Franklin Roosevelt. Met wel schip reisde hij naar de VS?
 
 
3. In 1944 was ĎHave Yourself a Merry Little Christmasí een populair kerstlied in de Verenigde Staten en onder Amerikaanse militairen aan het front. Wie was de oorspronkelijke zangeres van deze vele malen gecoverde hit?
 
 
4. In een kamer van Block 27 in Auschwitz I werd in 1941 een naar binnen gesmokkelde kerstboom door de Poolse gevangene Witold Pilecki versierd met een adelaar, het symbool van de Poolse republiek. Van welke groente maakte hij deze versiering?
 
 
5. Wat deed de Duitse dictator Adolf Hitler op eerste kerstdag in 1939?
 
 
6.