TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Buffalo and Erie County Naval & Military Park

Het Buffalo and Erie County Naval & Military Park, wat vroeger bekend stond als het Buffalo Naval and Servicemen's Park, biedt plaats aan enkele museumschepen:

De USS Little Rock (CG-4) werd in dienst genomen aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, maar werd niet meer in de oorlog ingezet. Uiteindelijk heeft ze dienst gedaan tot 1976.

De USS The Sullivans (DD-537) was een destroyer van de Fletcher Klasse. Het schip vernoemd naar de vijf Sullivan-broers die omkwamen toen hun schip, de USS Juneau, bij Guadalcanal tot zinken werd gebracht op 13 november 1942. Het was het grootste verlies van ťťn Amerikaanse familie in de Tweede Wereldoorlog. De USS The Sullivans heeft actief dienst gedaan in de Tweede Wereldoorlog en de oorlog in Korea.

De onderzeeboot USS Croaker (SS-246) deed ook dienst in de Tweede Wereldoorlog, waar zij de Japanse kruiser Nagara en enkele andere schepen tot zinken bracht. Ze deed uiteindelijk dienst tot 1968.

Alle schepen zijn toegankelijk voor het publiek.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)