TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Geheime Duitse Hangar Fliegerhorst Twente

Het betreft een geheime loods van vliegveld Twente, waarschijnlijk is deze gebombardeerd, want het is behoorlijk verwoest, zwartgeblakerd. Tevens in de omgeving van de loods ook allerlei brokstukken, en (kleine) onderdelen van vliegtuigen (vooral veel aluminium), en de loods.
Na de oorlog is deze locatie niet meer gebruikt, dat kan men zien omdat het buiten het hekwerk van de voormalige vliegbasis ligt.

De Duitsers verstopten de meeste gebouwen van de vliegbasis in de bossen rondom het vliegveld, schilderden de landingsbaan groen, en camoufleerden gebouwen als boerderijen.
Langs de Knolderveldweg vindt men ook ruÔnes van loodsen en op Hof Espelo nog splitterboxen waar vliegtuigen in gestald waren.

In de loods achter het hek zitten bedrijven, en worden festivals etc gehouden. De locatie is openbaar toegankelijk.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Alex Ossel
  • Foto's: Alex Ossel
Bommen en munitie rondom vliegveld Twenthe opgeruimd

mrt2019

Bommen en munitie rondom vliegveld Twenthe opgeruimd

Tsjechische, Russische, Duitse, Engelse, Amerikaanse, Franse en zelfs Oud-Hollandse munitie. Dat is de opbrengst van een zoektocht rondom vliegveld Twenthe naar overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. De munitie is opgeruimd en de noodverordening is ingetrokken.

Lees meer

Bommen bij vliegveld Twenthe: omwonenden bang dat noodverordening averechts werkt

sep2018

Bommen bij vliegveld Twenthe: omwonenden bang dat noodverordening averechts werkt

DEURNINGEN - Omwonenden van vliegveld Twenthe vragen zich af waarom de gemeente Dinkelland een terrein nabij de Sniedersweg opeens tot verboden verbied heeft verklaard. ĄDat hier bommen uit de Tweede Wereldoorlog liggen, weet iedereen.Ē

Lees meer