TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Restanten Fliegerhorst Twente

Dat er rondom de Fliegerhorst Twente (het Duitse vliegveld) in de Tweede Wereldoorlog fors gebouwd werd aan uitbreiding is tegenwoordig nog overal buiten de huidige hekken van de vliegbasis te zien. Zoals ook op het huidige landgoed Het Holthuis, gelegen tussen de huidige vliegbasis en Oldenzaal. Hier liggen links en rechts in de bossen rond voornamelijk de Knollerveldweg nog diverse stille getuigen zoals dik gemetselde muren, betonnen funderingen, hangars, een bunker en enkele tientallen bomkraters.

Op verschillende (Britse) luchtopnames uit de oorlog is te zien dat het stuk Knollerveldweg dat uitkomt op de Oude Postweg diende als rollerbaan en dat er hangars lagen. Dit hele gebied werd door de geallieerden het North-west dispersal area genoemd.

Ook te vinden is deze stelpoot van een Flak 88 kanon dat tijdens WOII ergens in de buurt van Oldenzaal opgesteld heeft gestaan.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Coen Steenbeeke
  • Foto's: Axel Ossel (1), Coen Steenbeeke (2, 3, 4, 5)

52.286564, 6.89038

Bommen en munitie rondom vliegveld Twenthe opgeruimd

mrt2019

Bommen en munitie rondom vliegveld Twenthe opgeruimd

Tsjechische, Russische, Duitse, Engelse, Amerikaanse, Franse en zelfs Oud-Hollandse munitie. Dat is de opbrengst van een zoektocht rondom vliegveld Twenthe naar overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. De munitie is opgeruimd en de noodverordening is ingetrokken.

Lees meer

Bommen bij vliegveld Twenthe: omwonenden bang dat noodverordening averechts werkt

sep2018

Bommen bij vliegveld Twenthe: omwonenden bang dat noodverordening averechts werkt

DEURNINGEN - Omwonenden van vliegveld Twenthe vragen zich af waarom de gemeente Dinkelland een terrein nabij de Sniedersweg opeens tot verboden verbied heeft verklaard. „Dat hier bommen uit de Tweede Wereldoorlog liggen, weet iedereen.”

Lees meer

Lees meer (1)