Restanten Fliegerhorst Twente

Dat er rondom de Fliegerhorst Twente (het Duitse vliegveld) in de Tweede Wereldoorlog fors gebouwd werd aan uitbreiding is tegenwoordig nog overal buiten de huidige hekken van de vliegbasis te zien. Zoals ook op het huidige landgoed Het Holthuis, gelegen tussen de huidige vliegbasis en Oldenzaal. Hier liggen links en rechts in de bossen rond voornamelijk de Knollerveldweg nog diverse stille getuigen zoals dik gemetselde muren, betonnen funderingen, hangars, een bunker en enkele tientallen bomkraters.

Op verschillende (Britse) luchtopnames uit de oorlog is te zien dat het stuk Knollerveldweg dat uitkomt op de Oude Postweg diende als rollerbaan en dat er hangars lagen. Dit hele gebied werd door de geallieerden het North-west dispersal area genoemd.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Coen Steenbeeke
  • Foto's: Alex Ossel (1) & Coen Steenbeeke (2,3)

24jul

Pleidooi voor monument op vliegveld Twente

ENSCHEDE - Op vliegveld Twente moet een informatiecentrum komen over de geschiedenis van het vliegveld en een monument voor hen die daar in de Tweede Wereldoorlog omgekomen zijn.

Lees meer

12jun

Erfgoedorganisaties bezorgd over toekomst vliegveld Twente

Erfgoedorganisaties luiden de noodklok over de toekomst van vliegveld Twente. Maandagmiddag kwamen zij met een gezamenlijk manifest.

Lees meer

Lees meer (1)