TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sky of Hope WO2 & Vliegeniersmuseum

Dit museum is ondergebracht in Fort Vuren. Het vertelt het verhaal van de luchtgevechten uit de Tweede Wereldoorlog aan de hand van persoonlijke verhalen. Er zijn onderdelen van vliegtuigen tentoongesteld die in de Tweede Wereldoorlog zijn gecrasht. Het museum belicht ook andere aspecten van de Tweede Wereldoorlog.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

51.822229, 5.029479

Vliegeniersmuseum Sky of Hope strijkt neer in Fort bij Asperen

22mrt

Vliegeniersmuseum Sky of Hope strijkt neer in Fort bij Asperen

Vliegeniersmuseum Sky of Hope verruilt Fort Vuren in juni voor een andere vesting: Fort bij Asperen. In Vuren waren de kosten niet meer op te brengen voor het museum, in Asperen moet het straks beter voor de dag kunnen komen. Met meer ruimte om het oorlogsverhaal te vertellen en de herinneringen in de regio levend te houden. ,,Het museum houdt hier zijn regionale karakter.”

Lees meer

Uniform en pilotenbril van neergehaalde piloot Albert krijgen plekje in het oorlogsmuseum

1apr

Uniform en pilotenbril van neergehaalde piloot Albert krijgen plekje in het oorlogsmuseum

Zijn uniform en vliegeniersbril krijgen een plekje in het oorlogsmuseum in Fort Vuren. Piloot Albert C. Lichter sprong - bijna tachtig jaar geleden - net op tijd uit zijn Mustang P-51 toen deze boven Giessen-Oudekerk werd neergehaald. Zijn kleinzoon geeft de spullen van zijn opa in bruikleen. ,,Het blijft bijzonder.’’

Lees meer