TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Informatiebord Robert Milton Martin

Vlakbij deze locatie stierf de Amerikaan Robert Milton Martin nadat hij op 28 juli 1943 uit zijn B-17 bommenwerper was gesprongen en zijn parachute niet werkte. Het toestel, B-17 42-3116, werd op de terugweg vanuit Duitsland boven Nederland aangevallen door Duitse jachtvliegtuigen en raakte daarbij zwaar beschadigd. Het toestel crashte in de polders tussen Gorinchem en Hoogblokland, waarbij de linker zijschutter Jerre Algeo omkwam. De overige acht bemanningsleden overleefden hun parachutesprong wel en brachten de rest van de oorlog door in verschillende Duitse krijgsgevangenenkampen. Martin werd begraven op de begraafplaats in Rotterdam Crooswijk en later herbegraven op de Amerikaanse begraafplaats in Neupré in België.

Dit informatiebord is onderdeel van de WO2-route door de gemeente Lingewaal. Deze route begint in het WO2 & Vliegeniersmuseum Rivierenland in Fort Vuren en omvat zes locaties waar geallieerde vliegtuigen gecrasht of geland zijn.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)