TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Afghaans Oorlogsmuseum

Dit is het museum van de Sovjet oorlog in Afghanistan 1979-1989. Het is gelegen in het Perovo district van Moskou. Het is op dit moment het enige staatsmuseum over de oorlog, waar andere museums privť eigendom zijn.

Er zijn maar twee hallen in het museum, maar ondanks de grootte is het een interessante locatie. Alle onderdelen hebben raakvlakken met het thema van deze oorlog. De eerste hal staat voor vredestijd, jonge jongens die vertrokken naar de verschrikkingen van de oorlog.

De tweede hal staat in het teken van de oorlog zelf, met foto's & attributen uit Afghanistan. Het licht in de tweede hal is gedimd om een indrukwekkende atmosfeer te creŽren. Items en foto's van de Mujahideen staan tegenover dat van de Sovjet soldaten.

Het is onwaarschijnlijk dat u ooit in Perovo komt, maar als dat zo is, dan is dit museum een aanrader. Het kost niet veel tijd en is gratis op elke derde zondag van de maand.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fyodor Telin, kudago.com
  • Foto's: Fyodor Telin

55.757945, 37.774401