Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Belgische Oorlogsgraven Esen

Op het kerkhof te Esen bevinden zich de graven van burgers die in oktober 1918 werden doodgeschoten door Duitse troepen, waaronder een gemeenschappelijk graf voor 49 burgers. Het zijn onder meer de graven van VERBOUW August 22 oktober 1914, NAEYAERT Conrard 22 oktober 1914, NAEYAERT Victor 22 oktober en VANOVERSCHELDE Cyril 30 oktober 1914.

Op het kerkhof te Esen rust een Belgische gesneuvelde van de Eerste Wereldoorlog. Het betreft MAECKELBERGH Ludovicus, soldaat 11de Linieregiment, overleden aan zijn verwondingen in het Belgisch militair Hospitaal "LíOcťan" in De Panne op 18 mei 1917.

Op het kerkhof te Esen ligt de Franse dokter Fťlix Chastang begraven onder een grafsteen met het opschrift "Ici repose un brave mťdecin franÁais".
Chastang werd gedood door een artilleriegranaat van zijn eigen leger toen hij op 11 november 1914 als krijgsgevangene door de Duitsers werd weggeleid uit Diksmuide..

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)