TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Lange Max Museum

De Lange Max-site is voor de Wereld Oorlog I-toerist een niet te missen plaats aan de Duitse zijde van het westelijk front. Een boerenerf vormt er het centraal punt van de cultuur-toeristische locatie. Verschillende bezienswaardigheden zorgen voor een onvergetelijk bezoek.

In een gloednieuw eigentijds museum verneemt de bezoeker alles over het reusachtig kanon Lange Max dat Duinkerke als doel had. Ook de Duitse bezetting van Koekelare krijgt volle aandacht in het museum. Een unieke fototentoonstelling geeft je een beeld van de organisatie achter het front. De productie van goederen voor het front draaide in Koekelare op volle toeren.

Het woonhuis op het boerenerf deed er dienst als mess voor de Duitse officieren. Het bakhuisje bevat nog de sporen van de Duitse aanwezigheid. Vanaf het boerenerf brengt een lange dreef je tot bij de geschutbedding van het voormalig kanon Lange Max.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Vredesboom ingehuldigd op site Lange Max

nov2018

Vredesboom ingehuldigd op site Lange Max

Op de site Lange Max in de Fransmansgemeente Koekelare, werd ter gelegenheid van vier jaar oorlogsherdenking, onder ruime belangstelling een Vredesboom ing...

Lees meer