TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monument Generaal Efremov

Dit is een monument van Mikhail Yefremov in Vyazma. Generaal Mikhail Grigoryevich Yefremov was een militaire bevelhebber van de Sovjet-Unie. Hij nam deel aan de Oktoberrevolutie, sloot zich aan bij de Bolsjewistische Partij in 1919 en werd een divisiecommandant in 1921. Hij werd ook militair adviseur van de nationale regering van China in 1928. Tijdens de Tweede Wereldoorlog beval hij het Sovjet Centrale Front in Augustus 1941 en het Sovjet 33e leger vanaf oktober 1941.

Generaal Yefremov besloot persoonlijk de slagkracht van zijn leger te leiden toen Zhukov begin februari 1942 besloot Vyazma in te nemen. Het cavaleriekorps van generaal Belov kon zich bij hen voegen voordat de Duitsers hen afsneden van andere oprukkende Sovjet-troepen. Ze opereerden in Duitsland aan de zijde van Sovjet-partizanen en werden tot april aangeleverd door de lucht, toen ze toestemming kregen om zich aan te sluiten bij de belangrijkste Sovjet-troepen. Het grootste deel van het Cavaleriekorps van generaal Belov maakte het tot het 10e Sovjetleger. Yefremov besloot echter om een ​​kortere route te nemen die door de Duitsers werd ontdekt. Vervolgens werd het 33e leger vernietigd en pleegde hij zelfmoord om te voorkomen dat hij door de Duitsers gevangen genomen zou worden. Yefremov ontving de Orde van de Rode Vlag.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fyodor Telin & Wikipedia
  • Foto's: Fyodor Telin

55.210804, 34.291246

Lees meer (1)