TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Stedelijk Museum Amsterdam

In het Stedelijk Museum in Amsterdam is de geschiedenis van het Stedelijk Museum voor, tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog te zien.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de collectie van het museum, samen met die van het Amsterdams Historisch Museum, overgebracht naar een bunker in de duinen bij Santpoort, waar medewerkers van het museum de wacht hielden.

Voor de actuele bezoekersinformatie, moet u contact opnemen met het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

52.35805, 4.879788

Amsterdam geeft schilderij Kandinski terug aan erfgenamen, jarenlange strijd voorbij

27aug

Amsterdam geeft schilderij Kandinski terug aan erfgenamen, jarenlange strijd voorbij

De gemeente Amsterdam geeft het schilderij Bild mit Hšusern van Vasili Kandinski (1866-1944) toch terug aan de erfgenamen van het Joodse echtpaar Lewenstein. Dat schrijven burgemeester Halsema en wethouder Meliani (Kunst en Cultuur) aan de Amsterdamse gemeenteraad.

Lees meer

Amsterdam schaart zich achter commissie-Kohnstamm

26feb

Amsterdam schaart zich achter commissie-Kohnstamm

Een doorbraak in de strijd over roofkunst in openbaar bezit: burgemeester Femke Halsema en wethouder Kunst en Cultuur Touria Meliani scharen zich achter de conclusies van de commissie-Kohnstamm. Dit kan grote consequenties hebben voor de uitkomst van een jarenlang gevecht.

Lees meer