Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Joods Museum

De collectie van het Joods Museum bestaat uit meer dan 13.000 kunstvoorwerpen, ceremoniŽle objecten en historische objecten. Een klein gedeelte van deze collectie is te bezichtigen in het museum, ook worden veel objecten gebruikt voor tentoonstellingen. Uiteraard zijn er ook Tweede Wereldoorlog gerelateerde artikelen te vinden in de collectie. Een groot deel hiervan bestaat uit door de Duitsers geroofde Joodse eigendommen. Deze eigendommen werden in 1946 vanuit Duitsland via het Amerikaanse Central Collecting Point teruggebracht naar Nederland. Vanaf 1955 is een gedeelte hiervan te zien in het museum. Op de website van het museum is de gehele collectie te bekijken.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

52.367329, 4.903942

Joods Historisch Museum wijzigt naam in Joods Museum

nov2021

Joods Historisch Museum wijzigt naam in Joods Museum

Het Amsterdamse Joods Historisch Museum heet vanaf nu Joods Museum. Reden van de naamswijziging is dat het museum niet alleen over de geschiedenis vertelt, maar ook over het heden en de toekomst. De term historisch past daardoor niet langer bij het aanbod van tentoonstellingen en programma's.

Lees meer

Dat Joodse kinderen zich in oorlogstijd schuil hielden in Oud Gastel wist niemand

jan2021

Dat Joodse kinderen zich in oorlogstijd schuil hielden in Oud Gastel wist niemand

Bij nader inzien is een foto aangeleverd vanuit Zeeland aangeleverde foto niet in Yerseke, maar in Oud Gastel gemaakt. De foto komt uit een collectie van het Joods Historische Museum. Het handgeschreven bijschrift luidt: ĎTer herinnering aan je onderduiktijd van 29.5.í43 tot 1.11.í44 te Oud-Gastel in het Vlissingsch Kindertehuis bij Zuster Dop. Daar gebleven en met het kindertehuis naar Yerseke vertrokken op 16 januari Ď45 tot 4 augustus Ď45'.

Lees meer