TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Werkkamp Neustadt an der Weinstraße

De Gedenkstätte für NS-Opfer opende op 10 maart 2013. Het bevindt zich in het arrestatiegebouw van de voormalige kazerne Turenne (tegenwoordig: Quartier Hornbach). In deze kazerne, door de nazi's geopend op 10 maart 1933, was een zogenaamde preventieve hechtenis en werkkamp.

Het kamp is een van de vroege concentratiekampen en diende de nationaal-socialisten om hun politieke tegenstanders te intimideren.

Bijna 500 mannen uit meer dan 80 gemeenschappen in de Palts werden hier wekenlang vastgehouden en misbruikt.

De meeste gevangenen waren SPD-leden, communisten of vakbondsleden. Onder hen: arbeiders, artsen, bakkers, printers, Burgemeester, Koor, dakdekkers, restaurant eigenaars, stukadoors, dirigent, boeren, leraren, schilders, metselaars, slagers, priesters, politieagenten, advocaten, slotenmakers, kleermakers, timmerlieden, Schumacher, steenhouwers, bosarbeiders en wijnmakers.

De vereniging van het gedenkteken, dat werd opgericht in 2009, heeft de taak van het herinneren aan de gebeurtenissen van die tijd en om de slachtoffers te herdenken. Malu Dreyer, de premier van Rijnland-Palts, is beschermheer van het monument. Het monument werd opgericht als een museum en geschiedenisworkshop.

Voor de actuele bezoekersinformatie, moet u contact opnemen met het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

49.341419, 8.16642