TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Oorlogsgraf van het Gemenebest Algemene Begraafplaats Veenendaal

Op de Algemene Begraafplaats van Veenendaal ligt ťťn Oorlogsgraf van het Gemenebest uit de Tweede Wereldoorlog. Het betreft het graf van de Canadese piloot Harold Frederick Wakeman van het 197 squadron van de Royal Canadian Air Force. Wakeman is met zijn Typhoon IB JR366 op 5 oktober 1944 om 13.00 uur neergestort in Ederveen, even ten noorden van Veenendaal. Het 197 squadron had als doel de oprukkende Canadese militairen vanuit de lucht te ondersteunen door beschietingen en lichte bombardementen op Duitse doelen.

Op 7 oktober 2019 is op de crashlocatie een monument onthuld.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.nl
  • Foto's: Arjan Vrieze

52.034179, 5.547519

Op zoek naar foto's bij oorlogsgraven

mei2017

Op zoek naar foto's bij oorlogsgraven

VEENENDAAL - Een oorlogsgraf, voorzien van een beschrijving en een foto. Op de Veenendaalse begraafplaats De Munnikenhof proberen ze ieder jaar weer meer nieuwe informatie te vinden voor de jaarlijkse herdenkingswandelroute. ,,Het aantal beschrijvingen is inmiddels toegenomen tot 85, vertelt Aart Aalbers, een van de initiatiefnemers.

Lees meer

Lees meer (1)