TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Museum Grebbelinie in het Vizier

Hoeve "de Beek" in Woudenberg is de uitvalsbasis van Stichting "Grebbelinie in het vizier". In de schuur is een informatiecentrum ingericht, waar in beeld wordt gebracht hoe in de regio Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude de vrijheid is bevochten gedurende de Tweede Wereldoorlog. De aangeboden informatie is niet alleen geschikt voor volwassenen, maar zeker ook voor schoolkinderen.

Naar aanleiding van 60 jaar bevrijding (2005) is tevens een uniek project gerealiseerd. Mede met de medewerking van vele vrijwilligers is de Grebbelinie tot leven gekomen. Zo is het onder andere mogelijk om door een loopgraaf te lopen en een kazemat van dichtbij te bekijken.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde video's

52.077686, 5.462179

Fotoverslag Grebbeliniedag 2012

mei2012

Fotoverslag Grebbeliniedag 2012

Op zaterdag 19 mei 2012 was de Grebbelinie, met haar spannende oorlogsverhalen, prachtige natuur en mooie dorpen, het decor van tal van activiteiten. Uw reporter bracht op Grebbeliniedag 2012 een bezoek aan de Asschatterkade, Hoeve De Beek, Fort Daatselaar, S7 kazemat te Veenendaal en Fort aan de Buursteeg.

Lees meer

Nederland Paraat bij Hoeve

mei2012

Nederland Paraat bij Hoeve "De Beek"

Op 18 en 19 mei 2012 vindt op Hoeve De Beek in het kader van de Grebbeliniedag het evenement Nederland Paraat plaats. Militairen van het 15e Regiment Infanterie (Vereniging Historische Militaria) laten op de hoeve de mobilisatie van 1939/1940 herleven.

Lees meer