TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Bunker Landingsbaan Vliegveld Twente

Deze bunker is niet openbaar toegankelijk en staat achter een hek. De functie van de bunker is onbekend. Misschien heeft deze te maken met communicatie of een functie behorende tot de start- en landingsbaan, bijvoorbeeld het aansturen van de grondlichten. De bunker bevind zich op korte afstand van de startbaan en verkeert in een goede staat.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Alex Ossel
  • Foto's: Alex Ossel

jun2019

Hoe Duitsers en Nederlanders tijdens de oorlog door elkaar leefden in Lonneker

Willem Bulter uit Lonneker schreef het boek van zijn leven: een portret van zijn dorp in oorlogstijd. De helft van de bevolking bestond er uit Duitsers. ďDat er hier zoveel Duitsers waren en hoe die hier hebben geleefd, was voor mij volkomen nieuw.Ē

Lees meer

mrt2019

Bommen en munitie rondom vliegveld Twenthe opgeruimd

Tsjechische, Russische, Duitse, Engelse, Amerikaanse, Franse en zelfs Oud-Hollandse munitie. Dat is de opbrengst van een zoektocht rondom vliegveld Twenthe naar overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. De munitie is opgeruimd en de noodverordening is ingetrokken.

Lees meer

  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 14 maart 2015

Duitse Oberkommando der Luftwaffe (OKL)