TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Salerno Landingen Museum

Dit kleine museum vertelt het verhaal van de geallieerde landing in Salerno, 'Operation Avalanche' op 9 september 1943, en de daaropvolgende tijdelijke status van de Italiaanse hoofdstad van Salerno. Het museum is gehuisvest in een gebouw dat behoort tot de administratie van de stad en er is een gemeenschappelijke ingang met verschillende stadskantoren. Geen grote borden, dus een beetje moeilijk te vinden.
Het heeft beperkte openingstijden. Het wordt aanbevolen om eerst te bellen om te controleren of deze open is. Toegangsprijs is 4 euro voor volwassenen en 2 euro voor studenten.
Het bestaat uit slechts 2 kamers en enkele items worden buiten weergegeven. De Sherman-tank die ook eigendom is (was?) van het museum, was afwezig tijdens ons bezoek in oktober 2018. Buiten vindt u ook een Breda luchtdoelgeschut en een goederenwagon die werd gebruikt om Italiaanse Joden naar Auschwitz te vervoeren. Bij de weg zijn enkele pontons gebruikt voor een brug.
De verzameling foto's en krantenknipsels langs de wanden is zeer interessant.
Het museum werd geopend in 2012 en bestaat uit een verzameling items en documenten uit de collectie van het Parco del memoria della Campania, een regionale organisatie. Het wordt meestal gebruikt om het verhaal van de oorlog te vertellen en Salerno's aandeel in schoolklassen en andere geïnteresseerde groepen, waardoor de herinnering levend blijft.

Voor de actuele bezoekersinformatie, moet u contact opnemen met het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Francois Dumas
  • Foto's: Francois Dumas

Gerelateerde boeken

Sherman Medium Tank 1942-45
The Sherman Tank
British and American Tanks of World War Two

40.647132, 14.816671