TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gurney Airfield (No. 1 Strip, Fall River)

Dit vliegveld, dat nog steeds in gebruik is, werd in juni 1942 aangelegd door het 46th Engineering Regimen van het Amerikaanse leger. Op 14 september 1942 werd het hernoemd ter ere van RAAF Squadron Leader CR Gurney.

Praktische informatie voor een bezoek aan Milne Bay
Iedereen die een bezoek aan PNG plant, zou kunnen denken dat ze duizenden dollars moeten uitgeven aan een begeleide tour, maar dat is niet het geval, althans om een idee te krijgen van de gevechten rond Milne Bay (Alotau is de luchthaven).

Twee nationale luchtvaartmaatschappijen op PNG vliegen van Port Moresby, de hoofdstad, naar Alotau (Gurney Airport).

Alotau heeft meerdere hotels en lodges die meer dan geschikt zijn voor een bezoek.

De Napatana Lodge (foto 2 en 3) bestaat uit weelderige tuinen, het hoofdgebouw (waar kamers zijn), vrijstaande bungalows en een stijlvol restaurant met uitzicht op het water. (Als je alleen dineert, zal de knappe restaurantkat je gezelschap houden.) Je kunt er zwemmen, maar het is een beetje troebel.

Om vervolgens naar de verschillende oorlogsmonumenten en locaties te gaan, kan de lodge een auto met chauffeur inhuren. Twee dagen, één nacht zou voldoende zijn om alles te zien.

Waarschuwing: reserveringen raken vaak zoek of komen nooit aan in PNG, maar laat dat je er niet van weerhouden om Alotau te bezoeken.

In de herfst van 1943 stopte de Amerikaanse First Marine Division (Guadalcanal) kort in Milne Bay op weg van R&R in Melbourne naar de campagne in New Britain (voor de noordkust van PNG).

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

-10.310551, 150.333918

Lees meer (1)