TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Guam Museum

Gevonden in het WWII-gedeelte van het Guam Museum zijn Japanse Type 99 Arisaka gevechtsgeweren, een Type 89 granaatlozer (ook bekend als "kniemortier") en Type 97 handgranaat.

Er is ook een scheepsbel van de USS GUAM te zien: in 1927 haalde de Guam Chamber of Commerce geld op om een ​​bel te kopen voor de USS GUAM PG-43, een Amerikaanse kanonneerboot die in China wordt ingezet. Praktisch het hele eiland deed mee, inclusief schoolkinderen die een penny bijdroegen die in totaal $ 703,92 bijeenbrachten. De bel werd in 1929 aan de scheepscommandant gepresenteerd. De USS GUAM, gebouwd in Shanghai, China, werd in 1928 gelanceerd, maar werd later opnieuw WAKE genoemd en werd op 8 december 1941 door de Japanners veroverd. De tweede USS GUAM CB-2 werd gebouwd in 1941 en gelanceerd in 1943. De constructie werd gesponsord door mevrouw George McMillin, wiens echtgenoot kapitein McMillin de marine-gouverneur van Guam was ten tijde van de Japanse invasie en krijgsgevangene.

De bel werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vermist, tot 1954 toen het zich in de Marine Barracks in Guam bevond. Het werd vervolgens weergegeven in de bibliotheek Nieves Flores in Agana. In de jaren 1980 werd een briefcampagne gestart door voormalige militaire leden om de bel terug te geven aan de marine.

In 1985 presenteerde gouverneur Ricky Bordallo de bel tijdens een ceremonie op de marinescheepswerf van Philadelphia aan de nieuwe USS GUAM LPH-9. In zijn toespraak merkte Bordallo op: "De inwijding van de bel geeft het huidige schip Guam een ​​link naar de dapperheid van de Marine van het verleden. Laat de bel een constante en stralende herinnering zijn dat wij, die met je in oorlogstijd stonden, nu achter je staan ​​in je missie van vrede. '

De bel werd in 1998 teruggegeven aan de bevolking van Guam toen de USS GUAM LPH-9 werd ontmanteld. De bel wordt nu weergegeven in het Guam-museum.

Voor de actuele bezoekersinformatie, moet u contact opnemen met het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Alex Bedoya, Jr.
  • Foto's: Alex Bedoya, Jr.