TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Amerikaanse Marine Begraafplaats Agana

De vroegste grafsteen op de Amerikaanse zeebegraafplaats Agana dateert uit 1902. In 1899 nam de Verenigde Staten-marine de controle over Guam aan en benoemde het ministerie van Marine om het eiland te beheren. Kort nadat de marineregering van Guam werd opgericht, werd de Amerikaanse zeebegraafplaats Agana opgericht. De begraafplaats werd gebouwd in wat de vooroorlogse Barrio de San Antonio was en is de laatste rustplaats voor 254 zielen. Als een Naval Cemetery rusten hier veteranen van de Spaans-Amerikaanse oorlog, de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog en het Koreaanse conflict. Verschillende originele grafmonumenten die vůůr de Tweede Wereldoorlog zijn gebouwd, zijn nog steeds intact.

Naast veteranen werden ook militaire afhankelijken en Amerikaanse burgers begraven op de begraafplaats. Een gebied op de begraafplaats werd ook gebruikt voor het begraven van Duitse matrozen die stierven bij het afwerpen van hun schip, de SMS Cormoran (1917) in Apra Harbour. De laatst geregistreerde begrafenis was in 1955.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Alex Bedoya, Jr.
  • Foto's: Alex Bedoya, Jr.