TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Geboortehuis Anton Mussert

In dit huis werd Anton Mussert geboren op 11 mei 1894. Hij was leider van de N.S.B. voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 7 mei 1946 werd hij geëxecuteerd.

Het huis was tijdens de Tweede Wereldoorlog een bedevaartsoord voor NSB'ers die kwamen om het van buiten te bekijken, hoewel er toen al een andere familie woonde. In die tijd zaten er ook onderduikers in het huis, soms tegelijkertijd met Duitse soldaten.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Mussert Een politiek leven

51.813501, 4.897166

In Brabant kreeg Anton Mussert de armen niet vaak de lucht in

aug2021

In Brabant kreeg Anton Mussert de armen niet vaak de lucht in

WERKENDAM - NSB-leider Anton Mussert staat bekend als de grootste oorlogsmisdadiger van Nederland. Minder bekend is dat hij uit Werkendam afkomstig is. Mussert kwam op een kruispunt van Neerlands rivieren en waterwegen tot volle wasdom en strekte vervolgens zijn arm richting Nazi-Duitsland. Het kostte hem zijn leven.

Lees meer

NSB-leider Mussert nog steeds schandvlek van Werkendam

sep2018

NSB-leider Mussert nog steeds schandvlek van Werkendam

WERKENDAM - Het werpt geen grote smet op Werkendam, maar toch praten ze niet graag over Anton Mussert, de leider van de NSB. Hij werd in 1894 geboren in de Hoogstraat 105 in het protestantse Werkendam. Hannie Visser-Kieboom deed onderzoek naar het verleden van Werkendam: “Ja, het is iets waar we liever niet aan herinnerd worden. Maar Werkendam is ook het dorp waar vier mensen de Militaire Willem-Orde hebben gekregen. Dat poetst de schandvlek wel een beetje weg.”

Lees meer

Lees meer (1)