TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Crashlocatie Lancaster LM508 SR-P Werkendam

Op 21 juni 1944 stortte op deze plaats Lancaster LM508 SR-P neer. Van de 8 bemanningsleden kwamen er twee om het leven.

Op 26 september 2014 was gestart met de bergingswerkzaamheden. Tijdens de berging waren er twee open dagen voor het publiek, op 25 oktober en 1 november 2014. Na enkele weken graven waren er al veel delen van het vliegtuig (een propellerblad, een deel van een motorblok, een brandblusser, kogels, een dingy, een parachute en metaaldelen) gevonden.

Op 17 oktober 2014 zijn er menselijke resten in het wrak aangetroffen. Uit DNA-identificatie is gebleken dat het om Sgt. John Edward Keogh gaat. Hij is in Werkendam begraven in juni 2016.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

The Avro Lancaster, Manchester and Lincoln
Avro Lancaster 1945-1965
Avro Lancaster - Handley Page Halifax - Short S.29 Stirling
Jane's Fighting Aircraft of World War II
The World’s Greatest Military Aircraft
Avro Aircraft since 1908

51.7936, 4.901483

‘Wrakstukken van bommenwerper Lancaster horen in Veen’

okt2020

‘Wrakstukken van bommenwerper Lancaster horen in Veen’

VEEN - Adri Burghout van de stichting Oorlogsmonument Verzetsplein in Veen is teleurgesteld over het besluit van het gemeentebestuur van Altena om een deel van de wrakstukken van de Lancaster LM508 bommenwerper die in 2014 in Werkendam zijn geborgen, over te dragen aan het museum Bevrijdende Vleugels in Best. Burghout en zijn stichting hadden die graag in hun oorlogsmuseum in Veen gehad.

Lees meer

Luchtgevecht over wrakstukken van bommenwerper die in 1944 werd neergeschoten

okt2020

Luchtgevecht over wrakstukken van bommenwerper die in 1944 werd neergeschoten

Jan Vos spreekt behoedzaam, maar onderhuids raast er woede én veel onbegrip. De gemeente Altena heeft besloten dat wrakstukken van een Lancaster-bommenwerper die in 2014 bij Werkendam werden opgegraven, eigendom worden van het museum Bevrijdende Vleugels in Best. De voorzitter van het kleine Oorlogsmuseum Veen en zijn vrijwilligers voelen zich hierdoor ernstig tekortgedaan.

Lees meer