TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Crépon Assembly Area tekens

Van het bord:

Crépon Assembly Area
Beheer van de enorme aantallen voertuigen en mannen waarvan verwacht werd dat ze zouden landen op D-Day en de dagen er na zorgde er voor dat planning en duidelijke instructies noodzakelijk waren. De planners voorzagen in de behoefte aan gebieden waar nieuw aangekomen eenheden zich konden 'ordenen' voordat ze verder gingen. Crépon Assembly Area was onmiddellijk landinwaarts vanaf Gold Beach en zorgde voor het rendez-vouspunt voor eenheden die over het strand landden, vooral in King Sector.

Alle dumps
In de militaire terminologie van de Tweede Wereldoorlog was een 'dump' een opslagplaats om rantsoenen, brandstof of munitie te ontvangen en ze uit te reiken aan de eenheden. Vooraf geplande dumps werden ingericht door de No. 9 Beach Group op D-Day. Rantsoenen waren beschikbaar op de boerderij waar nu otel La Rançonnière in Crépon is. Tevens was er brandstof beschikbaar in Crépon. Deze dumps bleven tot medio augustus 1944 in gebruik, waarna het noodzakelijk was om bevoorradingseenheden dichter naar het front te verplaatsen.

TT 40 en TT 55
Deze symbolen identificeren het hoofdkwartier van de 50th Infantry Division (40) en het 5e bataljon The East Yorkshire Regiment (55) en geven de route aan die moet worden gevolgd door of naar het hoofdkwartier of het bataljon. Het hoofdkwartier van de 50th Infantry Division werd gevestigd in Meuvaines tussen Ver-sur-Mer en Asnelles.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: STIWOT
  • Foto's: Jeroen Koppes

Gerelateerde boeken

D-Day
D-Day, 6 juni 1944
D-Day