TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Arromanches 360

Bij de ingang van het Circelvormige Theater, verwelkomt de tentoonstellingshal u met fotoís van de 50ste verjaardag van D-Day herdenking. Ook ziet u mooie foto exposities. Een gids is permanent beschikbaar is om te reageren op uw vragen.

De films worden geprojecteerd op 9 schermen in een cirkelvormige zaal. Achter elk scherm zijn luidsprekers geplaatst die ieder hun eigen numerieke geluid geeft voor het betreffende scherm, waardoor er een betere scheiding van de geluidseffecten onstaat en is er een betere synchronistatie tussen geluid en film.

De zaal biedt plaats aan 250 personen tegelijk. De toeschouwer zal tijdens de film staand naar de projectie kunnen kijken. Indien gewenst, is er de mogelijkheid om te zitten. Ouderen of gehandicapten personen die moeten zitten, kunnen op aanvraag een stoel krijgen.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Arromanches 360
  • Foto's: Arjan Vrieze (1), Ewoud van Eig (2), Jente de Roust (3), Lennard Bolijn (4)

Gerelateerde boeken

Arromanches
D-Day
A Harbour Goes to War
D-Day
D-Day, 6 juni 1944