TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Japans Oorlogsmonument Rabaul

Aan een weg (in het oosten) boven Rabaul ligt het Japanese War Memorial, dat uitkijkt over Simpson Harbor: Ooit het zeeanker van de onoverwinnelijke Japanse marine in de in de Stille Zuidzee. Het monument heeft een stenen kaart van de Groot Oost-Aziatische Welvaartssfeer en verschillende altaren, maar wat het meest gedenkwaardig is, is het uitzicht op de haven die aan drie zijden omgeven wordt door onheilspellende vulkanische heuvels.

Als u in Rabaul zonder auto bent (u zult niet de eerste zijn), kunt u het beste een gids via uw hotel regelen.

Als u alleen bent kun u de heuvel naar het Japanse oorlogsmonument oplopen. Volg uw neus en houd het zichtbaar prominente monument vanaf de weg waarop u loopt in zicht. Neem water mee en pas altijd op voor hevige buien. Amerikaanse militaire meteorologen registreerde tijdens de New Britttain campagne van 1944 een dagelijkse regenval van 40,64cm.

Als u een fascinerend diplomatiek verslag over dekolonisatie in Azië en de politiek van de Pacific War, probeer dan Christopher Thorne's "The Far Eastern War: States and Societies, 1941-45". Hij is een uitstekende en provocerende historicus, en het is een gedenkwaardig boek.

Het Rabaul Hotel serveert allerlei maaltijden en heeft een vriendelijke bar in Australische stijl met foto's aan de muur van de vulkaanuitbarsting in 1994 die de straten van Rabaul met hopen as bedekte.

Boven Rabaul zijn enkele van de grotten die de Japanners gebruikten om munitie en troepen te verbergen, vooral tijdens geallieerde bombardementen op de haven.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)