TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Museum van de Verdediging van Vesting Brest

Dit museum is ondergebracht in de nog intacte verdedigingskazerne van de vesting Brest en heeft 10 tentoonstellingszalen.

In de eerste zaal wordt de geschiedenis van bouw van de vesting en de modernisatie belicht. Ook komt de Eerste Wereldoorlog ter sprake. De tweede zaal is gewijd aan de Poolse periode van Brest en de verdediging van de vesting in september 1939. De derde zaal presenteert documenten die over het vooroorlogse leven van het garnizoen van Brest en de uitbraak van de Grote Patriottische Oorlog (1941-1945) gaan. De vierde en vijfde zaal gaan door over de uitbraak van de oorlog en de gevechten rondom en in Brest tijdens de Grote Patriottische Oorlog. In de zesde en zevende zaal wordt de verdediging van de Brest vesting uitvoerig behandeld. In de achtste zaal komt het lot van de verdedigers van Brest, die niet gevangengenomen of gedood waren ter sprake. De negende zaal presenteert een groot aantal foto's, documenten en persoonlijke bezittingen van de verdedigers van Brest. De tiende, en laatste zaal belicht de manier hoe de heldendom van de Brest verdedigers en de Brest vesting zijn opgenomen in de literatuur en kunst.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Kaj Metz
  • Foto's: Christian Nieuwenhuize

Gerelateerde boeken