Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Museum Mémorial Le Linge 1914-1918

De LINGE is een slagveld uit de Eerste Wereldoorlog (1914 - 1918), waar een van de bloedigste confrontaties van de oorlog plaatsvond tussen 20 juli en 15 oktober 1915, resulterend in 17000 verliezen (dood, afwezigheden of zwaargewonden)

Een loopgravenoorlog volgde tot 11 november 1918. Het slagveld, geklasseerd als historisch monument, ziet er spannend uit: de infrastructuur van het solide systeem van de Duitse verdedigingswerken is in een opmerkelijke originele staat, met de overblijfselen van de Franse loopgraven in de lichte grond zijn een aangrijpende getuigenis van de "loopgravenoorlog".

Het LINGE-herdenkingsmuseum toont Franse en Duitse voorwerpen die op het terrein zijn gevonden: wapens, munitie, persoonlijke voorwerpen en relikwieën. Modellen van Franse en Duitse infanteristen, schaalmodellen van het slagveld, foto's, teksten, kaarten. Video-assemblage van foto's van de periode.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)