TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Gemeentelijke Begraafplaats Aalst

Op de gemeentelijke begraafplaats te Aalst bevindt zich een ereperk met talrijke Belgische oorlogsgraven van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Er zijn eveneens zes oorlogsgraven van het Gemenebest van de Tweede Wereldoorlog en drie Franse oorlogsgraven.
Aan de ingang van het ereperk staan twee zuilen uit erkentelijkheid opgericht door de inwoners van Aalst voor de gesneuvelden van de beide wereldoorlogen.
Op het ereperk zijn verschillende monumenten van de Tweede Wereldoorlog: voor de gedeporteerden, voor de slachtoffers van de concentratiekampen en de folterkampen. Er staat eveneens een monument voor de militaire slachtoffers van de beide wereldoorlogen.
Er zijn twee perken met de graven van burgerlijke slachtoffers van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.
De graven van oudstrijders, voormalige verzetsstrijders, voormalige krijgsgevangenen en politieke gevangenen van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog liggen verspreid over de begraafplaats.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Luc Van Waeyenberge
  • Foto's: Luc van Waeyenberge