Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Stedelijke Begraafplaats Leuven

Op de stedelijke begraafplaats te Leuven bevinden zich talrijke graven van Belgische militaire en burgerlijke slachtoffers van de beide wereldoorlogen. Er zijn vijf oorlogsgraven van het Gemenebest van de Eerste Wereldoorlog en 21 van de Tweede Wereldoorlog. Er bevinden zich ook twee Nederlandse oorlogsgraven van de Tweede Wereldoorlog.
Er is een oorlogsmonument met een crypte waar gesneuvelde militairen en burgerslachtoffers van de Eerste Wereldoorlog rusten.
Daarnaast zijn er nog verschillende monumenten, een voor de politiek gevangenen van de Tweede Wereldoorlog en twee monumenten voor de oudstrijders van de beide wereldoorlogen. Er staat eveneens een monument voor de Sovjetsoldaten die stierven te Leuven in de Tweede Wereldoorlog.
Er zijn diverse ereperken, ťťn voor verzetsstrijders en politieke gevangenen van de Tweede Wereldoorlog en ereperken met de graven van oudstrijders van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Luc Van Waeyenberge
  • Foto's: Luc van Waeyenberge