TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Herinneringsbord Crashlocatie Mosquito MK4 FB.VI RS-532 YH-E

Project Lost Wings '40 - '45 heeft in de Gemeente Emmen Herinneringsborden geplaatst op de plekken waar tijdens de Tweede Wereldoorlog vliegtuigen zijn neergestort.

Op zondag 22 april 1945, om 02:45 uur, stijgt Havilland DH-98 Mosquito RS532 YH-E van RAF 21 squadron op van RAF Melsbroek in BelgiŽ voor een zgn. strafing missie, het vernietigen van vijandelijk militair weg en spoor transport, in een gebied ten zuiden van Hamburg.
Tijdens deze actie is het toestel vermoedelijk aangeschoten door een Duits jachtvliegtuig of FLAK en daardoor in dusdanige technische problemen gekomen dat het op de terugvlucht op deze plek brandend neerstort. Beide bemanningsleden kunnen het vliegtuig tijdig verlaten maar door de geringe hoogte openen hun parachutes onvoldoende waardoor ze hun sprong niet overleven. Beide bemanningsleden liggen begraven op de Gemeentelijke Begraafplaats in Schoonebeek.

Bemanningsleden:
George Richard Nowell RCAF KIA piloot
John Albert Haugh RAF KIA navigator

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)